De bovenkant van de pagina

Technische Unie B.V.

TechnischeUnie_logo

Lean and Green Award behaald op: 19 april 2012

 Lean and Green Star behaald op:  23 juni 2016

"Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt een belangrijke rol binnen Technische Unie. Op het gebied van CO2 reductie komt dit met name tot uiting door de in 2011 behaalde certificering voor niveau 3 van de co2-prestatieladder. De aan de co2-prestatieladder verbonden doelstelling van Technische Unie is om t.o.v. 2010, overall 10% minder CO2-uitstoot te realiseren in 2015."

CO2 Doelstelling
Lean and Green is het belangrijkste onderdeel van het totaalplan omdat het zich richt op een CO2-reductie van 20% bij de Distributie-acitiviteiten.

Maatregelen

  • Technische Unie heeft een elektrische vrachtwagen in gebruik en gaat op korte termijn gebruik maken van vrachtwagens met het dual fuel principe.  Duurzaamheid is opgenomen als belangrijk selectiecriterium bij de aanschaf van nieuw materieel.
  • Technische Unie gaat het rijgedrag van zijn eigen, maar ook van de ingehuurde chauffeurs beoordelen en milieuvriendelijk rijgedrag promoten. De bijbehorende training wordt onderdeel van het standaard opleidingspakket van onze chauffeurs.
  • In samenwerking met de firma Snel, eveneens winnaar van de Lean&Green Award, zullen een aantal LZV’s ingezet gaan worden
  • Naast deze intern gerichte maatregelen, werkt Technische Unie ook aan maatregelen om besparingen in de keten te realiseren. Voorbeelden hiervan zijn backhauling, nachtdistributie en installatielogistiek.

Over Technische Unie B.V.
Technische Unie is een groothandel in technische installatiematerialen voor woningbouw, utiliteit, industrie, overheid en detailhandel. Het assortiment omvat o.a. materialen op het gebied van elektrotechniek, licht, datacommunicatie, sanitair, verwarming en klimaattechniek. In totaal meer dan 280.000 artikelen van meer dan 1.200 leveranciers wereldwijd. De distributie van de goederen wordt verzorgd vanuit een landelijk netwerk dat bestaat uit 2 distributiecentra, 22 overslagpunten en 36 servicecentra.

Technischeunie_1Technischeunie_2Technischeunie_3Technischeunie_4
Naar boven

Koplopers

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Lean and Green? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Contact

Bezoekadres
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft
T 015 - 251 65 65

Postadres
Postbus 48
2600 AA Delft
Contact