logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

01 nov 2020

Star

LEAN & GREEN Award

09 nov 2011

LEAN & GREEN Deelnemer

24 mrt 2013

Over Cosun Beat Company (voorheen Suiker Unie)

Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Haar fabrieken voor de productie van suiker in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam (Noordoost-Duitsland) behoren tot de modernste van de wereld. Net als de fabrieken in Puttershoek en Roosendaal die droge- en vloeibare suikerspecialiteiten produceren. Het grootste deel wordt afgenomen door industriële klanten die suiker verwerken in voedingsmiddelen zoals frisdranken, brood en zuiveltoetjes. Daarnaast levert Suiker Unie suiker aan de retail en foodservicemarkt. In de supermarkt zijn de kristalsuiker, klontjes en sticks, basterdsuiker, kandij en stropen te vinden onder de merknaam Van Gilse. Suiker Unie levert hoogwaardige producten met een constante kwaliteit. Onze leveringsafspraken komen we stipt na. We werken op allerlei gebied samen met onze klanten, telers en leveranciers. 

Suiker Unie is onderdeel van Royal Cosun https://www.cosun.nl/ 

Dit internationale concern ontwikkelt, produceert en vermarkt natuurlijke voedingsmiddelen en – ingrediënten. Royal Cosun is een coöperatie van ongeveer 10.000 telers. Het concern realiseert een jaaromzet van ongeveer 1,8 miljard euro en heeft ruim 4.000 medewerkers in dienst.  

Kijk voor meer informatie op www.suikerunie.nl 

 

Waarom Lean & Green?

Suiker Unie heeft de ambitie om tot de top van suikerproducenten te behoren, zowel in efficiëntie als in duurzaamheid. Suiker Unie streeft ernaar om bij al haar transporten het milieu zo weinig mogelijk te belasten.”