Lean & Green

Zomer Start 2023

Start in de zomer met jouw Lean & Green traject en haal nog voor het einde van het jaar een Star!*

Gezamenlijke start

Het aanpakken van vervuiling door logistieke activiteiten kan complex zijn om alleen te doen. Start deze zomer met je Lean & Green traject in samenwerking met een groep gelijkgestemden die gemotiveerd zijn om de CO2-uitstoot van hun bedrijf in de logistiek te meten en te verminderen.

Toekomstbestendig

Nieuwe richtlijnen zoals de CSRD betekenen dat de vraag naar gedetailleerde rapportage enorm toeneemt. Het is essentieel dat bedrijven beginnen met het proces van meten, rapporteren en reduceren. De Zomerstart van Lean & Green zorgt ervoor dat bedrijven die nog niet gestart zijn, voorbereid zijn op de toekomst.

Nu open voor registratie

Beschikbaar voor alle logistieke dienstverleners, verladers, retailers of inkopers van transport die hun CO2-uitstoot in kaart willen brengen en verminderen.

Meten

CO2 per vervoerde eenheid

Jaarlijks monitoren van je uitstoot.

Reduceren

Projecten en maatregelen

Verduurzamen, optimaliseren en samenwerken.

Verifiëren

Audit op resultaat

De behaalde doelstelling wordt extern getoetst.

Overzicht sessies

Het programma bestaat uit verschillende contactmomenten, waaronder zowel groepssessies als individuele inloopuren. Klik op elke sessie om meer te lezen over de inhoud en doelstellingen ervan.

Wat kun je verwachten?

  • Lean & Green Nederland begeleidt je bij het calculeren van je CO2-voetafdruk en geeft erkenning voor wat je in het verleden hebt bereikt op het gebied van CO2-reductie.
  • Je zult vier groepssessies bijwonen. Kennis en ervaringen kunnen worden gedeeld met de andere deelnemers, gefaciliteerd door het Lean & Green Team.
  • Je kunt gebruik maken van de inloopuren om advies en begeleiding op maat te krijgen voor jouw individuele Lean & Green traject.

Inschrijfformulier Zomer Start 2023 - Lean & Green

Nog vragen? Scroll naar beneden om ze te stellen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

Al je vragen of verzoeken beantwoorden we graag. Je kunt een afspraak plannen, contact met ons opnemen via ons contactformulier of ons bellen via +31 (0) 15 251 65 65.

Over Lean & Green Nederland

Lean & Green is opgericht in 2008 en is het toonaangevende CO2-reductieprogramma in Europa. De ruim 550 deelnemende bedrijven ontvangen erkenning voor het behalen van hun geverifieerde reductiedoelstellingen. Een jaarlijkse meting van de CO2-uitstoot in de logistiek en een actieplan voor reductie vormen de kern van het programma. Het programma heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het mogelijk maken van samenwerking in de logistiek en het begeleiden van onze partners naar een minder verspillende en duurzamere toekomst.

*N.B. Het is geen garantie om een Star te behalen. Dit kan alleen bereikt worden als de deelnemer alle stappen met succes doorloopt. Lean & Green zal de deelnemer volledig begeleiden, maar de deelnemer zal ook zelf aan de slag moeten.