logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 3e Ster

11 okt 2022

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

19 mei 2020

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

19 mei 2020

Over DHL

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 380.000 medewerkers en verbindt mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier, wat handelsstromen ten goede komt. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en industrieën zoals technologie, life science en gezondheidszorg, engineering, energie, automobiliteit en retail, is DHL overduidelijk gepositioneerd als ‘het logistieke bedrijf voor de hele wereld’.  

DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group. De groep boekte in 2019 een omzet van meer dan 63 miljard euro. Met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving en het milieu, draagt de groep bij aan het streven naar emissievrije logistiek in 2050. 

Waarom Lean & Green?

  1. Wat is je persoonlijke motivatie voor Lean & Green en wat betekent duurzaamheid voor je bedrijf?

Duurzaamheid is één van de belangrijkste onderwerpen van dit moment en wordt elke dag belangrijker. Zoals we weten, wordt onze omgeving levendig beïnvloed door hoe we over de hele wereld leven en werken. Onze bijdrage aan een meer duurzaamheid in de wereld is het realiseren van groene logistiek. Wij denken dat het belangrijk is  om hierbij ambitieuze doelen te stellen. Ons klimaatbeschermingsdoel is om alle logistiek gerelateerde uitstoot te verlagen tot nul in 2050. Lees meer 

De wens voor minder uitstoot komt steeds prominenter op de agenda te staan van onze klanten en onze collega’s. Dat onderstrepen we door de samenwerking met Lean & Green. De samenwerking met Lean & Green ondersteunt ons verder in onze inzet naar nog duurzamere logistiek. 

  1. Als je denkt aan duurzame logistiek, wat is dan je ideaalbeeld?

Ons ideaal is emissievrije logistiek in 2050. Dit ook in combinatie met minder transportbewegingen.  

Dit kunnen wij met zijn allen realiseren door over te schakelen op emissieloze voertuigen (elektrisch / biobrandstoffen / synthetisch) en optimalisatie van beladingsgraad door bijvoorbeeld het gebruik van dubbeldek-trailers of LZV’s. Een volgende stap is het gebruiken van platooning en het inzetten van zelfrijdende trucks. Tevens is het bouwen van milieuvriendelijke en energiepositieve logistieke centra van belang. Door gebruik te maken van regenwateropvang voor sanitaire voorzieningen, aardwarmte voor verwarming en het aanleggen van een zonnedak, groen dak of een combinatie daarvan, wordt de natuur ontlast. 

  1. Wat doe je om bij te dragen aan dat ideaal?

Doordat wij onze klanten ondersteunen in de gehele supply chain, kunnen wij duurzame synergiën binnen de gehele logistieke keten verkennen en toepassen. Met onze Control Tower services stimuleren wij bijvoorbeeld actief het gebruik van elektrische trucks, consolideren we volume van verschillende klanten en stimuleren we het gebruik van de optimale modaliteiten. Tevens verwachten wij van toeleveranciers, zoals externe vervoerders, dat zij ook dezelfde normen van duurzaamheid nastreven.  

Daarnaast streven we binnen de Benelux naar het bouwen van nieuwe warehouses volgens BREEAM certificering. Ook voeren we een actief beleid op onze eigen leasevloot. Voor alle medewerkers is er een speciale training omtrent duurzaamheid opgesteld. Deze is erop gericht om iedereen elke dag in zijn eigen omgeving (werk en privé) een bijdrage te laten leveren aan een duurzamere wereld. Dit heeft al geresulteerd in veel nieuwe (en praktische) ideeën.  

  1. Wat betekent het winnen van deze Lean & Green Star voor jouw organisatie?

Een mooie extra stap die ons verder stimuleert, erkenning voor wat we reeds ondernomen hebben en ondersteuning in onze verdere groei op het gebied van duurzaamheid.  

  1. Hoe gaan jullie verder met duurzame logistiek?

We hebben een GoGreen strategie uitgewerkt voor de korte, middellange en lang termijn met concrete doelen. We willen ons transportaanbod verder uitbreiden en actief verduurzamen, samen met onze toeleveranciersZowel bij de inzet van voertuigen als in de logistieke centra is de samenwerking tussen bedrijven ontzettend belangrijk. Wij zijn van mening dat we onderling actief op zoek moeten gaan naar wat ons allemaal verbindt in de logistiek. Door met elkaar te praten en elkaar uit te dagen, zorgen we voor een mooiere wereld.  

We zijn trots op behaalde Lean & Green 2 Star certificaat. Het geeft ons extra energie om nog verder te gaan en komende jaren nog meer stars in de wacht te slepen.  

  1. Wat kan Lean & Green daarbij betekenen, en wat verwacht je van Lean & Green?

Wij verwachten van Lean & Green de ondersteuning vanuit het programma, tips om te verbeteren en het gebruik van de Lean & Green community om best practices te delen. 

  1. Wat zou je tegen bedrijven, die nog geen lid zijn van de Lean & Green Community, willen zeggen?

Zet die eerste stap, zoek actief de samenwerking op, kijk waar je staat als bedrijf en verbeter. Doe het voor je klanten, je medewerkers, de continuïteit van jouw bedrijf en voor iedereen die na ons komt.