E-Joint Corridor vergroot efficiency op corridor Tilburg-Rzepin

Met de e-Joint Corridor worden vrachtdocumenten over de verschillende modaliteiten heen gedigitaliseerd en met elkaar gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan een e-CMR voor het wegvervoer gekoppeld aan e-CIM voor het spoorvervoer. Deze digitale innovatie werkt al op op de Joint Corridor Tilburg (NED) – Rzepin (POL).

 

Met de e-Joint Corridor worden vrachtdocumenten over de verschillende modaliteiten heen gedigitaliseerd en met elkaar gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan een e-CMR voor het wegvervoer gekoppeld aan e-CIM voor het spoorvervoer. Een brede toepassing hiervan zal leiden tot 20% leadtime vermindering bij laden, overslaan en lossen op internationale en synchromodale transportroutes. Naast meer snelheid betekent dit ook een toename van de maximale frequentie met dezelfde transportmiddelen. Oftewel een sterke productiviteitsverbetering die de concurrentiepositie van collectief synchromodaal transport op Joint Corridors verder versterkt ten opzichte van klassiek individueel wegtransport.

 

Primeur op corridor Tilburg- Rzepin

Afgelopen juni hadden Bostik, Essers, GVT en provider Collect + Go de primeur van deze digitale innovatie op de Joint Corridor Tilburg (NED) – Rzepin (POL). Dit is gerealiseerd met de ondersteuning van Lean & Green Off-Road, i-Share, Connekt, Topsector Logistiek, LCB, NewWays Noord-Brabant en BUAS Off-RoadRunners. De volgende stappen zijn opschaling binnen de Joint Corridor Tilburg-Rzepin en opstarten binnen de andere Joint Corridors van Lean & Green Off-Road inclusief de modaliteiten weg, rail en water.

Meer weten? Kom naar de themabijeenkomst

Lean & Green Off-Road i.s.m. LCB organiseert de themabijeenkomst ‘Ongekende Mogelijkheden van de e-Joint Corridor’ voor geïnteresseerde verladers, vervoerders en (e-CMR)providers.
Datum: donderdag 28 november 2019.
Locatie: Breda.
Meer info en een aanmeldingsmogelijkheid volgen binnenkort.