2e Star Veenema Energy: “Wij dragen actief bij aan CO2-reductie voor onze klanten”

Afbeelding: Henk van der Veer

Familiebedrijf Veenema Energy is opgericht in 1935 in Sneek. De leverancier is de afgelopen jaren steeds meer bezig met verduurzaming. Dit niet alleen in hun eigen organisatie, maar ook ondersteunen zij bedrijven bij het verminderen van hun CO2-uitstoot door het aanbieden van duurzame brandstoffen en laadstations. We spraken Freerk Abma (Accountmanager Veenema Energy) over duurzaamheid binnen de organisatie en het behalen van de 2e Lean & Green Star.

 

Over Veenema Energy

Veenema Energy is leverancier van duurzame brandstoffen, smeermiddelen, chemische producten, reinigingsmiddelen en industriële gassen voor alle sectoren. De leverancier biedt advies op maat voor CO2-reductie en duurzaamheid. Sinds 1935 is het een hecht familiebedrijf, gevestigd in Sneek, dat zich de laatste jaren actief inzet voor de verduurzaming van hun logistieke processen.

 

Meer lezen over Veenema Energy? Dat kan hier.

 

Duurzaamheid binnen Veenema Energy

Freerk Abma: “Bij Veenema Energy streven we naar duurzaamheid door actief bij te dragen aan CO2-reductie voor onze klanten. We ondersteunen bedrijven bij het verminderen van hun CO2-uitstoot door het aanbieden van duurzame brandstoffen en laadstations.” De focus ligt voor Veenema Energy op het leveren van oplossingen die niet alleen de ecologische impact verminderen, maar ook de operationele efficiëntie verbeteren. Dit doen zij door te investeren in duurzame brandstoffen en laadinfrastructuur. Maar ook helpen ze hun klanten om concrete stappen te zetten richting een groenere toekomst. De organisatie heeft specifieke duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd. “In 2027 willen we 30% CO2-reductie realiseren bij onze klanten. En in ons eigen bedrijf 90%,” aldus Freerk. Veenema Energy heeft meerdere maatregelen getroffen om te verduurzamen. Zo wordt er binnen de organisatie gebruik gemaakt van HVO100 brandstoffen en de nieuwste motoren. Ook wordt er slimmer gereden door meer telemetry apparatuur in de taks te plaatsen. Daarnaast wordt het hoofdkantoor van Veenema Energy verwarmd en gekoeld door aardwarmte en is hiermee dus gasloos.

 

De duurzame toekomst van Veenema Energy

In oktober 2021 werd Veenema Energy deelnemer aan het Lean & Green programma. De reden hiervoor was de zoektocht naar het gecertificeerd besparen van CO2 en de controle van bedrijfsprocessen door derden. Nu de 2e Lean & Green Star behaald is, zal de organisatie verdere stappen nemen met betrekking tot verduurzaming. “Aan het einde zal het zware werk met duurzame brandstoffen en waterstof worden opgelost, het lichte werk met elektriciteit. Dat zal een verre toekomst zijn,” aldus Freerk.

 

Wat is jullie beste tip om te verduurzamen?

Freerk Abma: “De sleutel tot verduurzaming voor bedrijven is om te investeren in duurzame brandstoffen en energiebronnen. Het overstappen naar groenere alternatieven voor brandstof en het integreren van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van een duurzamere bedrijfsvoering.”

Ook starten met verduurzamen?

Ontdek hier alle verhalen van andere deelnemers;

Geef je op voor een kennissessie of event;

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.