Over ons

Team Lean & Green

Lean & Green

Het programma

Lean & Green is het leidende CO2-reductieprogramma in de logistiek. Ontwikkeld door en voor bedrijven binnen de logistieke dienstverlening die verladen of vervoeren. 

CO2-reductie

Ons doel

Het programma heeft als doel om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te reduceren.

Samen versnellen

Onze aanpak

Hoe wij dat aanpakken? Door het activeren van samenwerkingen, het delen van kennis en het inzetten van slimme en effectieve maatregelen.

Team Lean & Green

Wie zijn wij? Wij zijn Dirk van der Lee, Jan van Nunen en Minne Jansen. Samen helpen we deelnemers op weg naar duurzame oplossingen en efficiënte logistieke processen.

Historie

Onze oprichters

Lean & Green is opgericht vanuit Connekt in Nederland in 2008 door Nico Anten en Herman Wagter.

Vanaf het begin af aan is het een programma geweest met de industrie in de hoofdrol; het vormen van een stuurgroep van toonaangevende bedrijven om de programmaregels en ambities te co-creëren. Ook nu nog zijn het de ‘koplopers’ en ambassadeurs die mee bepalen binnen het programma.

Oprichters L&G

Erkenning

5 Star Framework

Sinds 2008 is Lean & Green ontwikkeld tot het ‘5 Star reductie programma’ en is het inmiddels het toonaangevende CO2-reductieprogramma voor de logistiek in Europa.

Door jaarlijkse monitoring van CO2-uitstoot per getransporteerd volume (CO2.eenheid) tonen de leden hun continue verbetering in lijn met de klimaatdoelen van ‘Parijs’ en ‘Europa’.

CO2-Reductieplan van der Wal

Internationale community

Lean & Green International

Buiten Nederland zijn er 13 andere landen in Europa en Noord Amerika waar het programma op nationaal niveau wordt uitgevoerd door verschillende partners. De internationale community kent in totaal ruim 500 deelnemende bedrijven.

Ook is er een erkenningsprogramma voor multinationals waarin de scope van de gemeten en gereduceerde reductie naar minimaal Europese schaal wordt gebracht. Met dit programma sluiten bedrijven aan op de en aankomende rapportageplicht vanuit het EU ‘Fit For 55-programma’.

Lean & Green Logo (Europe)

Updates

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand alle updates. Via LinkedIn houden we je wekelijks op de hoogte van de laatste inzichten, artikelen en events.