De Top 100 Logistiek Dienstverleners van 2019

De nieuwe ranglijst van de Top 100 Logitieke Dienstverleners van 2019 is bekend. DHL staat wederom op de eerste plaats in de lijst en DSV Solutions is opgeklommen naar de nummer twee positie. Het Duitse Kuehne + Nagel moest een plaatsje inleveren.

Een zekere vorm van specialisatie helpt bedrijven, ook buiten de top 100, zich te onderscheiden op de markt. Zo bouwde koel-vriesspecialisten Kloosterboer onlangs een nieuw state-of-the-art volautomatisch hoogbouw vrieshuis in Lelystad. Het koelvrieshuis heeft een capaciteit van 40.000 pallets. Deze nieuwe locatie verbruikt maar liefst 50 procent minder energie dan een conventioneel vrieshuis.

Dit jaar waren er niet vier, maar vijf indicatoren die meedingen aan de indexscore: het aantal vaste medewerkers in Nederland, de netto omzet, het aantal m2 warehousing, deelname aan het Lean & Green programma en de duurzaamheid van distributiecentra.

Op het eerste oog lijken er maar weinig verrassingen te zijn in de top 10: DHL Supply Chain/Freight Forwarding staat net als vorig jaar op nummer 1. Op nummer 5 zien we met CEVA Logistics het eerste concern met Nederlandse wortels en op nummer 8 is Mainfreight te vinden. Op plaats 10 prijkt (familie)bedrijf Vos Logistics.

Benieuwd naar de volledig lijst? Ontvang de poster via deze website.