3e Star gereed: koplopers aan de slag!

Connekt markeert volgende concrete stap richting zero emissie

Connekt heeft de Lean & Green 3e Star op donderdag 18 mei feestelijk gepresenteerd tijdens een netwerkevent in Delft, waar ook tien Lean & Green Awards, twaalf 1e Stars en drie 2e Stars werden uitgereikt door Lean & Green Ambassadeurs Jannie van Andel (Unilever), Albert Mulder (RDW) en Dirk de Groot (CGI). In de afgelopen 1,5 jaar heeft Connekt samen met 20 Lean & Green Koplopers de 3e Star ontwikkeld, die zich specifiek richt op de logistiek. Deze ster is de volgende concrete stap in het CO₂-besparingstraject van Lean & Green.

Bekijk hier ook het filmverslag van dit event.

De mede-ontwikkelaars van de 3e Star zijn Lean & Green Koplopers Arla Foods B.V. Bavaria, CHEP, De Graaf Logistics, ECT, Heineken, KraftHeinz, Jumbo, Kuypers Neer, Lekkerland, Mainfreight, Mars Nederland, Moonen Packaging, Plus Retail, Rensa, SCA Hygiene Products, Tielbeke, TNO en Unilever:

 

Waarom? Factor 6

Het programma Lean & Green van Connekt stimuleert organisaties tot het verduurzamen van mobiliteit en logistiek. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de grote opgave waar de logistiek in Nederland voor staat: voor 2050 is er namelijk een factor 6 productiviteitsverbetering nodig om de in Parijs gemaakte klimaatafspraken te realiseren. Om deze reden heeft de Topsector Logistiek het programma Lean & Green dan ook als speerpunt omarmd.

Lean & Green Logistics 3e Star
Met de Lean & Green Logistics 3e Star kunnen koplopers in duurzame logistiek vanaf 18 mei een grote stap zetten richting een emissievrije toekomst.

Jur Hofland, Coördinator duurzame logistiek van Technisch Handelsbureau Rensa en 1 van de ontwikkelaars van de 3e Star:

“Als je werkelijk wilt verduurzamen is het belangrijk om precies inzicht te hebben in je data. De kwaliteit van data is dus essentieel. Daaraan werken koplopers al in het proces richting Lean & Green Logistics 2e Star. Op basis van dat overzicht en inzicht kunnen koplopers voor de Lean & Green Logistics 3e Star een nieuwe bedrijfsspecifieke target stellen. Daarnaast worden koplopers uitgedaagd om minimaal 2 maatregelen te treffen die bijdragen aan de Factor 6 productiviteitsverbetering.”

 

 

Voor de 3e Star zetten koplopers Lean & Green Analytics (data-analysetool) in. De 3e Star wordt een echte uitdaging vanwege de verruiming van de scope van 50% naar 75% met een bedrijfsspecifieke target. Daarnaast worden de bedrijven uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan de Factor 6 doelstelling voor de logistiek.

Download de leaflet van de Derde ster