Bekendmaking Top 100 LDV: Innovatie en duurzaamheid dit jaar grote factoren

Op vrijdagochtend, 5 juni was het zover: de bekendmaking van de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2020 tijdens een live webinar van Logistiek.nlTijdens de webinar werd ook zeker gesproken over de keuze om, ondanks de tijd waar we in zitten, toch wel aandacht te geven aan de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2020.  

Innovatie en duurzaamheid? Bedrijven hebben het niet makkelijk. Er hebben zich een goed aantal overnames plaatsgevonden en het einde daarvan is nog niet in zicht. Maar tegelijkertijd zijn er veel innovaties in de sector en willen bedrijven ook zeker duidelijk maken dat ze daar iets aan doen. Denk aan innovaties in het arbeidsproces, duurzaamheid en hoe digitale platforms meer mogelijkheden bieden in samenwerking. Het is dan ook goed om juist zulke verhalen op dit moment naar buiten te brengen. 

Innovatie vaak onderbelicht 
Dat deze innovaties helpen de sector te versterken is wel duidelijkOm die reden is juist de factor innovatie toegevoegd. Daarbij is het een belangrijk aspect waarvan niet altijd duidelijk naar voren wordt gebracht dat veel partijen daar al iets aan doen. De top 3 zijn dan ook bedrijven die innovatief zijn binnen de branche. Met op plek drie XPG Logisticsop twee vinden wij Kuehne + Nagel Overland/Contract Logistics en DHL Supply Chain is ook dit jaar weer op nummer 1 te vinden!

Duurzaam transport
De lijst bevat maar liefst 52 Lean & Green deelnemers. Aan tafel tijdens het webinar ook Mariëlle van Spronsen van PostNL. Het bedrijf is namelijk met stipt gestegen van plek 25 naar plek 11. Ze benadrukt dat er over het algemeen meer interesse is in het verbeteren van de CO2-reductie. “En Lean & Green is daarin een mooi middel om te laten zien dat je op de juiste weg bent.” Puntje bij paaltje blijven de klimaatdoelstellingen ook iets waar in de sector naartoe gewerkt moet worden. Mariëlle vult aan: “Bedrijven willen daar ook naartoe werken en nemen daar ook de verantwoordelijkheid voor aan. 

Wil je de volledige Top 100 Logistiek Dienstverleners 2020 inzien? Download dan via deze weg de poster. Heb je dit webinar gemist? Bekijk de opname terug:

Direct verduurzamen? 
Hoe kijk jij aan tegen innovatie en duurzaamheid? Wil je direct stappen maken in het verduurzamen van jouw organisatie? Dat begint bij meten! Lean & Green organiseert daarom, samen met data-analysetool BigMileFast Lane Sessies. Tijdens deze sessie nemen we je mee in de uitdagingen die het verduurzamen van de logistiek met zich meebrengt en hoe Lean & Green jou kan helpen deze uitdagingen structureel en efficiënt aan te pakken. Want meten en besparen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. De eerstvolgende Fast Lane Sessie is op 18 juni. Bekijk de aankomende events