Data-analysetool en het Lean & Green programma

BigMile

BigMile

Inzicht in de CO2-prestatie helpt verbeterpunten te herkennen en effectiever te werken aan CO2-besparende maatregelen. In een nauw samenwerkingsverband helpen Lean & Green en BigMile zowel verladers als logistiek dienstverleners om hun vervoersgerelateerde CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en het verbeterpotentieel te indentificeren, om zo de logistieke footprint te kunnen reduceren.

Wat is BigMile? 

BigMile maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan met het verbeteren van je eigen CO2-voetafdruk en die van anderen. Het interactieve SaaS-platform van BigMile geeft nauwkeurig inzicht in je CO2-uitstoot, zodat dit naast kosten en levertijd ook een factor kan zijn bij het kiezen van transport.

Je kunt ook de gebieden identificeren die het meest vervuilend zijn en deze informatie gebruiken om uw partners – bijvoorbeeld klanten en vervoerders – te helpen verbeteringen aan te brengen. Door met BigMile te werken, zal het steeds duidelijker worden dat duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan.

Reductiepotentieel inzichtelijk

 Meten is weten en verbeteren, dat is waar wij bij Lean & Green in geloven. Zonder de juiste inzichten weet je niet waar je reductiepotentieel ligt. BigMile helpt je aan een complete CO2 meting, inclusief vervoerde eenheden, per klant en per modaliteit. Zo heb je snel scherp wat je startpunt is, inzichtelijk waar je verbeteringen kunt doorvoeren en welke maatregelen daaraan kunnen bijdragen.

Gebruik BigMile om:

  • CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en reductiepotentieel te identificeren;
  • kosten te besparen;
  • offertes of tenders door te rekenen;
  • te rapporteren over CO2-uitstoot;
  • compliant te zijn met de CSRD-wetgeving;
  • CO2-data te delen in de supply chain.

Welke kosten zijn er aan BigMile verbonden?

Wie meedoet aan het Lean & Green programma kan vijf keer kosteloos beroep doen op de BigMile Carbon Analytics-oplossing en een momentopname van de CO2-uitstoot maken. Van deze momentopname ontvangen deelnemers een rapportage in pdf-vorm, ter waarde van 750 euro. In deze rapportages worden op een gevalideerde manier jouw CO2-prestaties van dat moment weergegeven.

Zodra je je aanmeldt als deelnemer kom je de optie om je BigMile-account te openen vanzelf in ons digitale stappenproces tegen. Om toegang te krijgen tot het interactieve dashboard van BigMile Carbon Analytics dien je echter een licentie bij BigMile af te nemen. Vraag naar ons speciale aanbod voor Lean & Green deelnemers.

Sneller naar erkenning voor jouw duurzame prestatie

Deelnemers aan het Lean & Green programma werken actief aan het verminderen van hun CO2-uitstoot. Dit doen ze door slim samen te werken, kennis te delen, maar ook door hun eigen onderneming te verduurzamen. Door (pro)actief te meten kom je sneller tot jouw duurzame doelstellingen en tot erkenning door het behalen van een Lean & Green Star.

We willen er bij Lean & Green bovendien voor zorgen dat deelnemers aan het programma ook kunnen anticiperen op veranderende wet- en regelgeving om een zo toekomstbestendig bedrijf te hebben staan. Het vastleggen van en kunnen rapporteren op jouw CO2-footprint hoort daarbij. Het helpt jouw duurzame ontwikkelingen op een makkelijke manier visueel en tastbaar te maken. Zo komt die nieuwe Star-status een stuk sneller in beeld!

Meer weten?

  • Schrijf je in voor een gratis introductiesessie
  • Neem contact met ons op