Data-analysetool en het Lean & Green programma

BigMile

Lean & Green partnership met BigMile

BigMile

Het verzamelen en analyseren van data is een belangrijk onderdeel van het zo goed mogelijk in kaart brengen van jouw CO2-voetafdruk. Inzicht in jouw CO2-prestatie helpt verbeterpunten te herkennen en effectiever te werken aan CO2-besparende maatregelen. Het Lean & Green programma stelt hun deelnemers daarom de Carbon Footprint oplossing van BigMile ter beschikking.

Wat is BigMile? 

BigMile is oorspronkelijk ontstaan uit het Lean & Green programma. Binnen het programma was er de wens ontstaan om op een simpele manier regelmatig gestandaardiseerde ‘carbon footprint’ calculaties te doen. Zo is, met behulp van de ervaringen van onze deelnemers, BigMile ontstaan 

BigMile is dus een data-analysetool waar je CO2calculaties en allocaties o.b.v. de EN16258 standaard kunt doen en biedt ook de mogelijkheid om verdere analyses te maken van mogelijke besparingen. Binnen het Lean & Green programma is het gebruik van de CO2 calculaties echter voldoende om stappen te maken. 

Sneller naar erkenning voor jouw duurzame prestatie 

Meten is weten en verbeteren, dat is waar wij bij Lean & Green in geloven. Zonder de juiste inzichten weet je niet waar je besparingspotentieel ligt. BigMile helpt je aan een complete CO2 meting, inclusief vervoerde eenheden, per klant en per modaliteit. Zo heb je snel scherp wat je starpunt is, weet je waar je verbeteringen kunt doorvoeren en welke maatregelen daaraan bijdragen.  

Deelnemers aan het Lean & Green programma werken actief aan het verminderen van hun CO2-uitstoot. Dit doen ze door slim samen te werken, kennis te delen, maar ook door hun eigen onderneming te verduurzamen. Door actief jaarlijks te meten kom je sneller tot jouw duurzame doelstellingen en de erkenning ervan (middels een Lean & Green Star). We willen er bij Lean & Green bovendien voor zorgen dat deelnemers aan het programma ook kunnen anticiperen op veranderende wet- en regelgeving om een zo toekomstbestendig bedrijf te hebben staan. Het vastleggen en kunnen rapporteren van jouw CO2-footprint hoort daarbij. 

Zijn er kosten aan verbonden? 

Als je meedoet aan het Lean & Green programma mag je kosteloos gebruik maken van de Carbon Footprint oplossing. Als je je aanmeld als deelnemer kom je de optie om je BigMile account te openen vanzelf in ons digitale stappenproces tegen.  

Binnen jouw aangemaakte BigMile account kun je elk jaar vijf CO2-rapportages, ter waarde van €750,-, kosteloos uitdraaien. In deze rapportages worden op een gevalideerde manier jouw CO2-prestaties van dat moment weergegeven. Het helpt jouw duurzame ontwikkelingen op een makkelijke manier visueel en tastbaar te maken. Zo komt die nieuwe Star (of Stars) status een stuk sneller in beeld! 

Meer weten?

  • Schrijf je in voor een gratis introductiesessie
  • Neem contact met ons op