Combinex scherpt de duurzame ambities aan.

Combinex heeft vorige week een nieuw Lean & Green Award certificaat ontvangen voor de aangescherpte duurzaamheidsplannen. Voor de logistiek dienstverlener uit Oud-Beijerland is duurzaamheid de komende jaren een van hun prioriteiten. 

Heldere plannen voor de komende jaren bij Combinex

Aanleiding voor de uitreiking was het vernieuwde plan van aanpak voor de Lean & Green Star. Het vorige plan was verjaard en dus werd stagiaire Adrienne Kleiberg in huis gehaald om een nieuw plan van aanpak op te stellen voor de komende jaren. Met dit plan wil Combinex misschien al zo vroeg als begin 2021 de eerste Lean & Green Star binnenhalen met meer dan 20% CO2 reductie per laadmeter.

Lean Green Award voor Combinex

Samenwerking

De focus in dit nieuwe plan ligt op het groeiende gedeelte eigen trailers met vaste charters. Met deze partijen zal worden samengewerkt om de datakwaliteit en beschikbaarheid van het brandstof verbruik te verbeteren. Daarnaast wordt er gestuurd op het nieuwe rijden, bandenspanning en onderhoud. Ook zal er verticaal worden samengewerkt met de opdrachtgevers voor een betere beladingsgraad.

“Markt vraagt om verduurzaming”

Directeur Hans de Visser is er duidelijk over, “De komende jaren is duurzaamheid echt een speerpunt voor ons en willen we op dit vlak flinke stappen maken. Er zijn steeds meer bedrijven die er specifiek naar vragen en we willen on kunnen blijven onderscheiden in de markt. Niet alleen op prijs en kwaliteit, maar zeker ook op duurzaamheid.” Voor planner Thiemo Boender een project naar zijn hart. “Doordat we nu intern het aantal lege kilometers in beeld brengen is het voor veel collega’s een soort sport geworden om het getal iedere week weer lager te laten eindigen als de week ervoor. Zo werken we samen aan een beter resultaat.”

Namens Lean & Green hopen wij natuurlijk dat de ze de ambitie waar maken en wij begin 2021 weer terug zijn in Oud-Beijerland! Succes!

Wil jij ook maatregelen nemen om binnen jouw logistieke organisatie CO2 te besparen? Wij helpen je graag verder! Maak via deze link direct een (bel)afspraak met Alex of Dirk.