COVID-19 | Huidige ontwikkelingen in de logistieke sector.

Het Coronavirus heeft effect op veel bedrijven, ook in de logistieke sector. Er zijn momenteel een hoop logistieke tegenstellingen gaande. Want terwijl distributiecentra voor supermarkten en de medische industrie overuren maken liggen distributiecentra voor de horeca plat. 

Creativiteit in een turbulente tijd 

Wij zien ook mooie dingen gebeuren. Het kabinet heeft de rij– en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs versoepeld en veel bedrijven en organisaties zetten zich in om creatieve oplossingen te vinden. Vaeen georganiseerde drive-through afhaal bij restaurants tot het opzetten van een service voor aan huis bezorging. Zo is deze donderdag is een non-profitplatform www.etenover.nl live gegaan, waar leveranciers en horeca onverkochte voorraden bij consumenten aanbiedenEn hebben ze in Amsterdam een website gestart waar je een doos met verse producten van lokale ondernemers kunt bestellen.  

Tielbeke Logistiek ervaart een extreme drukte bij winkeldistributie, terwijl bij Peter Appel Transport de belevering aan horeca en levensmiddelenretail flink op zijn kop staat. In de retail distributie ziet Peter Appel nog wel wat werk. Deze aanpassing vraagt wel nogal wat van hun chauffeurs, die gelukkig bereid zijn om andere diensten te draaien. Bij Ceva Logistics zien ze het volume richting de medische hoek stijgen en ervaren ze –naast uitdagingen- ook kansen, zoals de inzet van charters. De omschakeling vergt ook een nieuwe manier van plannen. De planners van Vonk & Co kunnen gelukkig ook prima vanuit huis werken. Geweldig, hoe hier door creativiteit en samenwerking gedacht wordt in mogelijkheden.  

Bereikbaarheid van ons team 

Ook bij Lean & Green nemen wij maatregelen om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wij werken momenteel vanuit huis en plannen zoveel mogelijk afspraken telefonisch in met onze deelnemers. Mochten er vragen zijn over samenwerkingsmogelijkheden of andere creatieve, collectieve initiatieven dan staan AlexDirk, Caroline, Jeroen en Ingrid voor jullie klaar. Plan gerust een belafspraak in via deze link of mail naar leanandgreen@connekt.nl. 

Onze evenementen 

Wij zetten ons in om onze evenementen waar mogelijk digitaal voort te zetten. Hier zetten wij onder andere webinars of onze social media kanalen voor in. De laatste updates? Houdt dan onze social media kanalen en de nieuwsbrief goed in de gaten voor eventuele aankondigenVolg je ons nog niet? Je kunt onze LinkedIn via deze link vinden en op Twitter zijn wij via deze weg te volgen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via lean-green.nlMocht het niet mogelijk zijn een evenement digitaal in te zetten dan verplaatsen wij het evenement naar een later moment in het jaar. Raadpleeg hiervoor onze events pagina. 

Het is natuurlijk niet te ontkennen dat er in transportsector de komende tijd op een andere manier gewerkt zal worden. Wij wensen daarom alle bedrijven die hard werken aan het faciliteren van onze dagelijkse behoeften heel veel sterkte en gezondheid toe in deze turbulente tijd. Mochten jullie hulp of advies nodig hebben: ons team staat voor jullie klaar!