logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

19 okt 2015

Star

LEAN & GREEN Award

11 nov 2013

LEAN & GREEN Deelnemer

24 apr 2013

Over A.C. Rijnberg Transport

A.C. Rijnberg Transport is uw betrouwbare logistieke partner. Wij staan voor u klaar met een veelzijdige transportservice. Zo kunt u bij ons terecht voor stukgoedtransport, groupage- en containertransport en transporten naar Frankrijk, Duitsland en de Benelux.

Daarnaast bieden wij diverse opslagmogelijkheden in onze loodsen en hebben wij crossdock faciliteiten aan de Koegorsstraat in Terneuzen. Rijnberg Transport staat voor een logistieke dienstverlening die efficiënt en flexibel is en niet ten koste gaat van onze service. Dat is waar u op kunt rekenen bij A.C. Rijnberg Transport.

Waarom Lean & Green?

A.C. Rijnberg won in 2013 de Lean & Green Logistics Award, twee jaar later nam het bedrijf de Lean & Green Star in ontvangst. Marieke van Hecke, medewerker P&O/Kwaliteit en Arbo, vertelt over Lean & Green.

“Rendabel verhaal waar je als ondernemer mee verder kunt”

Wat betekent duurzaamheid voor A.C. Rijnberg als bedrijf?
A.C. Rijnberg is een internationaal transportbedrijf voor stukgoed en containervervoer. A.C. Rijnberg is een internationaal transportbedrijf voor stukgoed en containervervoer. Wij rijden voornamelijk in de Benelux, Frankrijk en Duitsland met een vloot van 50 auto’s. Als transportbedrijf zijn we ons dagelijks bewust van de gevolgen die onze kerntaak, goederenvervoer, met zich meebrengt voor de toekomst. Duurzaamheid mag niet een begrip zijn dat zich op managementniveau afspeelt, maar het is een manier van werken die bij iedereen in het systeem moet zitten. Wij stellen onszelf voortdurend de vraag: waar staan we voor, waar zijn we mee bezig en hoe kunnen we dat altijd weer verbeteren?

Wat is je ideaalbeeld voor duurzame logistiek en wat?
Zero emissie is een heel mooi streven, maar met onze vloot blijven we wel afhankelijk van ontwikkelingen van de techniek en dus van een derde partij. We willen dat onze auto’s aan de Euro 6 norm voldoen. Zelf kunnen we ervoor zorgen dat onze bandenspanning optimaal is, dat onze chauffeurs zo zuinig mogelijk rijden en dat we onze routes slim plannen. Daarom doen we ook mee met Lean&Green.

Wat betekent het winnen van de Lean & Green Logistics Star voor A.C. Rijnberg?
Een erkenning van onze inspanningen voor duurzame logistiek. In 2013 begonnen we met de Lean & Green Award, waarvoor we 2011 als basisjaar hebben genomen. Binnen vier jaar hebben we 53% CO2 bespaard. Dat is een geweldig resultaat. Met de award spraken we de intentie uit: wij willen het goed doen. Met de Lean & Green Star kunnen we laten zien dat we daadwerkelijk doen wat we zeggen.

Hoe hebben jullie je doel bereikt?
Vooral door ritregistratie, training en een rijstijlassistent voor onze chauffeurs. Die dagelijkse confrontatie met hun rijgedrag hebben een groot effect gehad, ook financieel. Daarnaast hebben we de LZV ingezet, door het gebruik van deze Lange Zware Motorvoertuigen hebben wij de beladingsgraad nog eens kunnen vergroten. Slimmere routes zorgen voor nog meer reductie en dus ook winst.

Hoe gaan jullie verder met duurzame logistiek en wat verwacht je van Connekt?
Onze focus ligt momenteel op het materiaal. We zijn ons ervan bewust dat er andere mogelijkheden zijn om verder te verduurzamen, zoals meer samenwerking in de keten. Dat vraagt wel om een andere kijk, en daarbij kan Connekt ons helpen. Sterker nog: die nieuwe ideeën worden in het Lean & Green netwerk geboren. Houd ons dus op de hoogte van wat er speelt, en maak het praktisch voor ons. Hoe kunnen wij en andere bedrijven aanhaken?

Wat zou je tegen bedrijven, die nog niet lid zijn van de Lean & Green Community, willen zeggen?
Lean & Green is een groot netwerk met grotere en kleinere spelers, die allemaal hetzelfde doel hebben: het verlagen van de emissie. Dat voel je direct in je portemonnee. Aan Lean & Green zie je dat wat voor de grotere bedrijven werkt, ook voor de kleinere geldt. Uiteindelijk is Lean & Green gewoon een rendabel verhaal waar je als ondernemer mee verder kunt.