logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 3e Ster

30 mei 2018

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

14 mei 2014

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

07 nov 2012

Star

LEAN & GREEN Award

10 nov 2010

LEAN & GREEN Deelnemer

16 apr 2015

Over Chep Benelux Nederland

Over CHEP 

CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van onze diensten. We hebben ruim 7.500 werknemers in 45 landen. Door de combinatie van hoogwaardige technologie, ruim veertig jaar ervaring én meer dan 300 miljoen pallets, biedt CHEP haar klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke en duurzame logistieke oplossing. Bevoorradingsketens in consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, vlees, doe-het-zelf-producten, dranken en automobielindustrie worden door CHEP bediend. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg’s, Kraft, Nestlé, Ford en General Motors en is er trots op “‘s Werelds belangrijkste producten te vervoeren. Elke dag opnieuw. 

Kijk voor meer informatie op https://www.chep.com/ 

Waarom Lean & Green?

Christophe Campe is algemeen directeur bij CHEP Duitsland. Daarvoor was hij vier jaar algemeen directeur bij CHEP Benelux. CHEP is een logistiek dienstverlener die klanten oplossingen biedt om verpakking-gerelateerde inefficiënties te verminderen. Hiervoor biedt CHEP een reeks van pallet-, container- en kratoplossingen aan. In 2013 trad hij aan als Lean and Green Ambassadeur.

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw organisatie?
Duurzaamheid is voor CHEP heel belangrijk. Daarom gebruiken we duurzame grondstoffen, klimaat neutrale pallets en geven we ook onze klanten de mogelijkheid te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. Dit kan onder andere doordat we door ons grote netwerk afstanden kunnen reduceren. Ook maken we gebruik van een pooling systeem voor de pallets. Dit houdt in dat we 190 servicecentra hebben in 23 landen van Europa. Daar inspecteren en repareren we onze pallets om ze te kunnen hergebruiken. Deze pallets zijn volledig biologisch en recyclebaar. Het houtverbruik is hierdoor 70% lager dan bij andere pallets.

Als je denkt aan duurzame logistiek, wat is dan jouw ideaalbeeld?
We moeten de competitie opzij zetten om samen tot oplossingen te kunnen komen. We moeten de keten samen verbeteren, want wat er nu gebeurt kan zo niet blijven doorgaan. Er moet iets gebeuren. Initiatieven als Lean and Green dragen daar aan bij.

En wat is daarin jouw persoonlijke ambitie als L&G Ambassadeur?
Lean and Green is voor mij een passie, ik ben daarom erg blij dat ik door mijn ambassadeurschap dit programma kan ondersteunen en zo mee kan bouwen aan duurzame logistiek. Ik hoop binnen Lean and Green een rol te vervullen op twee niveaus. Ten eerste is dat internationalisering: ik heb geholpen met de implementatie in Italië en België en ik ben betrokken bij het onderzoeken of we Lean and Green kunnen introduceren in Duitsland, de grootste logistieke markt van Europa. Het fascineert me hierin om het verschil in culturen te zien. Ten tweede ligt mijn rol op het gebied van meetsystemen. Het is belangrijk dat we in Europa meer tot een standaardmeting komen. Hiervoor kan Lean and Green ook samenwerken met andere initiatieven.

Hoe wil jij die ambitie verwezenlijken in samenwerking met Connekt/Lean and Green?
Om Lean and Green te kunnen introduceren, kan ik mijn netwerk goed gebruiken. Wat mooi is in Lean and Green is dat het voor enthousiasme zorgt binnen je organisatie. Iedereen is bijzonder gemotiveerd om het plan te laten slagen. Ik merk dat het enthousiasme bij de deelnemende partijen in Nederland aanstekelijk is: dat werkt mee voor het opzetten van Lean and Green in Duitsland.