logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

24 jan 2023

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

15 mei 2013

Star

LEAN & GREEN Award

09 nov 2011

LEAN & GREEN Deelnemer

29 mei 2013

Over Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V.

Koninklijke Grolsch heeft een duidelijke ambitie op het gebied van duurzaamheid: een klimaatneutrale brouwerij in 2025. ‘Om een volledig klimaatneutraal bedrijf te worden, ondernemen we verdere stappen om ook ons transport en aanhangende processen volledig te verduurzamen (scope 3)’, vertelt Alwin Kulsdom, Teamleader Shipping & Forwarding bij Koninklijke Grolsch. ‘Hierbij willen we voldoen aan de huidige én toekomstige eisen rondom transport in Nederland. We hebben de afgelopen jaren al mooie resultaten behaald op dit gebied: zo rijden we voor onze palletdistributie in Nederland met voertuigen uit de hoogste emissieklasse (Euro-6), trainen en monitoren we chauffeurs op hun rijgedrag, voeren we testen uit met gebruik van bio brandstoffen en maken we gebruik van extra lange vrachtwagens (LZV) voor de aanvoer van onze blikken en flessen. Ook rijden al onze heftrucks binnen de brouwerij op groene elektriciteit. We kijken vooruit naar nog meer mooie stappen om verder te verduurzamen!’.

Lean & Green
‘Samen met onze partners kijken we altijd of ons transport slimmer en duurzamer kan en hierbinnen werken we ook nauw samen met Lean & Green. Grolsch heeft de Lean & Green Star sinds 2013. We hebben deze waardering destijds toegekend gekregen omdat we – in de periode 2007 t/m 2012 – met ons pallettransport in Nederland maar liefst 28,7% CO2 hebben bespaard. Grolsch behoorde hiermee tot de eerste 30 bedrijven in Nederland die een star behaalde. We hebben sindsdien echter niet stilgezeten en zijn doorgegaan met het zoeken naar CO2 besparende maatregelen op gebied van transport. We hebben in 2022 de samenwerking met Lean en Green weer geïntensiveerd. We gaan nu naast ons pallettransport in Nederland ook onze andere distributiestromen (export, kelderbier en De Klok Dranken) onder de loep nemen om verdere verbetermogelijkheden te identificeren en vervolgens te implementeren. Zo werken we toe naar een duurzamer transport dat uiteindelijk zichtbaar wordt door een 2de en 3de Lean & Green star. Ik kijk uit naar de volgende stappen die we de komende tijd samen met onze collega’s en Lean & Green gaan zetten om zo ons transport nóg duurzamer te maken!’.

Duurzaam. Karakter.
Binnen de kaders van het duurzaamheidsbeleid DUURZAAM.KARAKTER. focust de brouwerij zich op zes speerpunten: reduceren van CO2 en energieverbruik, maximaliseren van circulaire verpakkingen, optimaliseren van transport, veiligstellen en reduceren van watergebruik, stimuleren van inclusiviteit en welzijn, bevorderen van verantwoordelijk alcoholgebruik. Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en de resultaten zijn te vinden op de website.