logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 3e Ster

30 mei 2018

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

15 nov 2016

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

14 mei 2014

Star

LEAN & GREEN Award

09 nov 2011

LEAN & GREEN Deelnemer

18 apr 2013

Over Lekkerland Nederland B.V.

We bieden innovatieve retailoplossingen, logistieke diensten op maat en een relevant, breed assortiment in vier Europese landen.

Wij doen er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn.
Daarom gaat onze volledige aandacht naar de behoeften van onze klanten en van hun eindconsument. Onze visie is om “Your most convenient partner” voor onze klanten te zijn, de beste partner die ze zich kunnen wensen.
Onze klanten zijn winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden. Dit zijn onder meer de branches petrol, travel (treinstations en luchthavens), foodservice in retail (outlets), fast service en tabak-&gemakzaken.

In 2022 leverden onze 5.400 medewerkers aan ruim 74.000 verkooppunten door heel Europa. De omzet van de groep bedroeg 14,2 miljard euro.

Sinds 2020 maakt Lekkerland deel uit van de REWE Group, een van de toonaangevende groepen voor food retail en toerisme in Duitsland en Europa. In 2022 behaalde de onderneming een totale omzet van meer dan 84.8 miljard euro. De in 1927 opgerichte REWE Group is met meer dan 384.000 medewerkers vertegenwoordigd in 21 Europese landen.

Waarom Lean & Green?

“Duurzame logistiek is misschien een lastige opgave, maar lege vrachtwagens kunnen echt niet meer. Om dat op te lossen moet je samen zoeken naar oplossingen.”

Op 16 november 2016 reikte Connekt de Lean & Green 2e Star uit aan Lekkerland. Country Manager Henk Jan Peterse: “Duurzame logistiek is misschien een lastige opgave, maar lege vrachtwagens kunnen echt niet meer. Om dat op te lossen moet je samen zoeken naar oplossingen.”

“Lean & Green is een lastig pad om te belopen maar toch hebben we het gehaald,” zegt Henk Jan Peterse, de trotse Country Manager van Lekkerland, na de ontvangst van de 2e Star. “Het bedrijfseconomische besparingspotentieel van Lean & Green helpt ons om competitief te blijven. Onze klanten zijn gevoelig voor onze duurzaamheidsinspanningen. De 2e Lean & Green Star is een officiële erkenning en natuurlijk een prachtige beloning voor onze constante aandacht voor duurzaamheid. Bovendien vinden we dat we als bedrijf een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben en dat we die verantwoordelijkheid delen met andere ondernemingen. Daarom blijven we werken aan het optimaliseren en verduurzamen van onze supply chain.”

Hoe doet Lekkerland dat?
 In eerste instantie is er veel binnen het bedrijf te winnen, zoals het verduurzamen van gebouwen: “Helaas kunnen we niet ons hele dak vol leggen met zonnepanelen vanwege te grote dakbelasting, anders hadden we dat gedaan. We investeren ook in duurzaam materieel of laadpalen voor de deur. Hoe verder je komt met Lean & Green, hoe meer je naar buiten moet kijken. Verduurzamen doen we nu samen met onze klanten. Dat is de weg naar factor 6 productiviteitsverbetering.”