logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

18 dec 2019

LEAN & GREEN Deelnemer

21 mei 2017

Over Nouwens Transport

Wie zijn wij?

Wij zijn Nouwens Transport Breda. De organisatie is in 1997 opgericht door Dennis Nouwens. Het bedrijf bestaat momenteel uit 155 enthousiaste medewerkers die de beschikking hebben over 64 voertuigen en 82 trailers. Nouwens Transport vervoert goederen door Centraal- en West-Europa. Wij zijn gespecialiseerd in het transporteren van farmaceutische goederen, hightech producten, medische middelen en hoogwaardige levensmiddelen. Deze transporten hebben vaak een spoedeisend karakter. We focussen ons op een nichemarkt met een specifieke behoefte, voorkeur en identiteit. Iedere dag streven we naar het leveren van kwaliteit: de volledige ontzorging van de klant. Dit past binnen ons Nouwens-DNA.

Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.nouwens.com/

Waarom doen wij mee aan het programma van Lean & Green?

We zijn ons bewust van de ontwikkelingen en trends die zich afspelen in onze bedrijfsomgeving. We vinden het als organisatie belangrijk om maagschappelijk verantwoord te ondernemen. Hierom willen we streven naar een duurzamere dienstverlening. Wij zijn ervan overtuigd dat het succes van de organisatie gepaard moet gaan met ecologisch en sociaal gewin (People, Planet and Profit).

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema voor de overheid, industrie├źn en samenleving. De verwachting is dat vanuit de overheid nieuwe wet- en regelgeving wordt ge├»nitieerd voor onze sector. Wij vinden het belangrijk om hier nu al mee bezig te zijn om zo snel mogelijk te voldoen aan deze wet- en regelgeving. Op deze manier proberen wij als organisatie bij te dragen aan het Klimaatakkoord van Parijs.

Een andere belangrijke reden waarom wij deelnemen aan dit programma is om een waardevolle bijdrage te hebben binnen de community van Lean & Green. Duurzaamheid is iets dat je als sector samen hoort te doen. Onze synergie als sector zal een grotere impact hebben dan alle individuele prestaties samen.

De belangrijkste reden waarom wij deelnemen is, omdat wij ons steentje bij willen dragen aan een betere wereld. Wij zijn ons ervan bewust dat onze dienstverlening niet zonder uitstoot gepaard gaat. We willen proberen om onze uitstoot stapsgewijs te reduceren naar het uiteindelijke doel van 55 procent. Wij willen lering trekken vanuit onze deelname aan dit programma en tot meer nauwkeurigere inzichten komen met betrekking tot onze uitstoot.