logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

03 jun 2015

Star

LEAN & GREEN Award

07 nov 2012

LEAN & GREEN Deelnemer

14 apr 2013

Over Van Dijk Logistics

Van Dijk Logistics is een vierde generatie familiebedrijf met eigen kantoren en magazijnen in Nederland en Italië. We vervoeren uw goederen grotendeels per spoor. Het voor- en natransport verzorgen we efficiënt voor u. Het resultaat: een duurzame, milieubewuste aanpak, minder CO2-uitstoot en een flinke kostenbesparing. Think green, book keen! 

Kijk voor meer informatie op www.vandijklogistics.nl 

 

“The green choice” draagt niet alleen bij aan de verduurzaming van onze maatschappij, het zorgt ook voor kostenreductie op langer termijn.” 

Waarom Lean & Green?

John van Dijk, directeur van Dijk Logistics Venray, is trots op de Lean & Green Star die het bedrijf op 4 juni 2015 won. En daarmee stoppen zijn duurzame ambities niet:

“Maak opdrachtgever bewust van kansen Lean and Green”

Welke rol speelt duurzaamheid voor u en uw bedrijf?
‘Van Dijk Logistics Venray bv is een vierde generatie familiebedrijf met 75 jaar ervaring in de transport. Al 30 jaar zijn we gespecialiseerd in het vervoer van en naar Italië, en dat enthousiasme geven we door van vader op zoon. Wat we daarbij nodig hebben, is een duurzame visie: je moet vernieuwingen doorvoeren om je concurrentiepositie te behouden. Duurzaam is voor ons synoniem aan: slim, innovatief en zo efficiënt mogelijk.’

Op 4 juni 2015 nam uw bedrijf de Lean & Green Logistics Star in ontvangst. Wat betekent Lean & Green voor uw bedrijf?
Duurzaamheid leeft onder de mensen. Persoonlijk wil ik graag een bijdrage leveren aan een betere wereld en als bedrijf wil ik laten zien aan de wereld wat ik doe. Dat kan met Lean & Green.

Als je denkt aan duurzame mobiliteit/logistiek, wat is dan uw ideaalbeeld?
Logistiek is mijn eigen branche, maar als ik zie wat er wordt vervoerd dan denk ik weleens: “Dat is veel te veel.” Bij elke verplaatsing zouden we ons moeten afvragen of die wel nodig is. Waarom halen we sommige producten van heel ver, kunnen ze niet dichterbij geproduceerd worden? Ook wij stellen ons die vraag. Tegels uit Italië kunnen we moeilijk in Nederland produceren, maar we kunnen wel zorgen voor optimaal afgevulde transportcontainers van Nederland naar Italië en omgekeerd. Die aanpak zorgt voor minder CO2-uitstoot en is dus bijzonder efficiënt en duurzaam.

Terugkijkend op het proces van Award naar Star: is het u mee- of tegengevallen om uw doelstelling te behalen, wat hebt u gedaan, en wat hebt u bereikt?
Omdat we al lang voor ons Lean & Green nuljaar 2009 duurzaam bezig waren, was het best een uitdaging om nog een grote slag van 20% CO2-reductie te maken. We hebben dat toch bereikt door nog meer transport van de weg naar het spoor te halen. Ook hebben we meer hubs langs de route geopend, zodat de kilometers over de weg nog verder kunnen worden gereduceerd.

Hoe gaat Van Dijk Logistics verder met duurzame logistiek en wat kan Lean & Green daarbij betekenen?
Efficiency blijft altijd een aandachtspunt voor ons bedrijf, dus met de 1ste Lean and Green Star houdt het zeker niet op. We zijn ons momenteel aan het oriënteren op alternatieve brandstoffen zoals LNG. Ik zie zeker mogelijkheden voor de 2de Lean & Green Star, zeker als mijn opdrachtgevers zich bewust worden van de kansen die Lean & Green hen biedt. Daarbij zou Connekt ons wel kunnen helpen door bijvoorbeeld een regionale bijeenkomst over Lean & Green te organiseren. Dat mag dan bij ons in Venray, van harte welkom!

Wat zou u tegen bedrijven, die nog niet lid zijn van de Lean and Green Community, willen zeggen?
Laat iedereen zo snel mogelijk meedoen. In je eentje ben je een druppel op de gloeiende plaat, maar samen bereiken we een geweldige CO2-reductie, met bovendien de potentie om nog slimmer en efficiënter te gaan vervoeren.