logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

09 nov 2023

LEAN & GREEN Deelnemer

21 okt 2021

Over Veenema Energy

Veenema Energy is gevestigd in Sneek (Friesland). Het familiebedrijf uit 1935 levert (duurzame) brandstoffen, smeermiddelen, gassen, chemische producten, heeft 10 eigen tankstations en is exclusief distributeur van Texaco brandstoffen en smeermiddelen in Noord- en Midden Nederland.

Veenema Energy is een gespecialiseerde schakel in transport, distributie en logistiek voor de doelgroepen: tankstations/retail, transport, industrie, aannemerij, grondverzet, landbouw en watersport. Wij veranderen mee naar uitstoot besparende brandstoffen, elektrisch vervoer, laadpalen, waterstof en overige duurzame brandstoffen.

Ontzorgen van de klant staat bij ons voorop. Het team van Veenema helpt haar klanten zoveel mogelijk om hun uitstoot te beperken. Veenema biedt diverse hernieuwbare synthetische brandstoffen aan, geproduceerd uit afval en reststromen van plantaardige en dierlijke vetten. Dit product is verkrijgbaar in verschillende mengvormen. Afhankelijk van de CO2- en reductie doelstelling en budget. De producten zijn direct inzetbaar in een bestaand wagenpark zonder aanpassingen en mengbaar met andere (diesel) brandstoffen. Bijkomend voordeel: het verlaagt de operationele kosten in vergelijking met andere alternatieven.

Tegelijkertijd zetten we stappen naar elektrificering onder de naam Veenema Electric. Veenema Electric is dealer van diverse kwaliteitsmerken en biedt een breed en innovatief assortiment laders aan voor de markt.

Daarnaast is Veenema Energy intensief bezig met het realiseren van een waterstof verkooppunt.

Voor informatie verwijzen wij u naar onze site: www.veenemaenergy.nl

Waarom Lean & Green?

Veenema vindt dat ze een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft in de route naar een duurzame samenleving. Onze organisatie is hier zelf ook volop mee bezig.

Het wagenpark van Veenema Energy maakt volledig gebruik van HVO100 clean diesel, een hernieuwbare synthetische brandstof, en daarmee reduceren wij de uitstoot tot 90 procent. Daarnaast heeft het hoofdkantoor van Veenema Energy geen gasaansluiting en verwarmen en koelen wij middels een warmtepomp.