logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 3e Ster

06 mrt 2020

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

11 dec 2017

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

11 nov 2013

Star

LEAN & GREEN Award

19 mei 2010

LEAN & GREEN Deelnemer

18 apr 2013

Over Vos Transport B.V.

Familiebedrijf in hart en nieren.

In de afgelopen 75 jaar is VOS Transport uitgegroeid tot een gerenommeerd familiebedrijf voor transport naar Noord- en West-Europa. Dat we een familiebedrijf zijn, merken en waarderen onze opdrachtgevers al snel. De lijnen zijn kort, het contact is persoonlijk en de service is altijd goed. Daarbij is VOS Transport al vanaf onze beginjaren te herkennen aan onze eigen rode trucks en rode trailers. Ons eigen materieel stelt ons in staat om onze klanten dag in, dag uit de hoogste kwaliteit betrouwbaar transport te bieden. Om die reden zijn niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers trots op met de rode wagens van VOS Transport te rijden.

Passie voor duurzaam transport
Al meer dan 30 jaar zetten wij ons in voor duurzaam transport. Geen wonder dus dat VOS Transport in 2010 als een van de eerste wegvervoerders van Nederland de Lean & Green Award ontving en in 2020 de 3de Star. Voor ons een bevestiging van wat wij al die jaren al deden: maatschappelijk ondernemen met oog voor de toekomst.

Enkele initiatieven die ons dé duurzame wegvervoerder van Nederland maken:
• Plaatsing van 2000+ zonnepanelen
• Optimale belading met zo min mogelijk lege kilometers
• Uitbreiding vervoer naar Scandinavië per spoor
• Opening eigen Inland Terminal
• Grootschalig HVO gebruik
• Bouwen van twee waterstof vrachtwagens

Waarom Lean & Green?

Op 22 november 2018 nam Roy van Verseveld, Customer Service Manager van Vos Transport Deventer het certificaat voor de 3e Lean & Green Star in ontvangst. Hij deelt hieronder zijn ervaringen met Lean & Green én zijn verwachtingen.

‘In mei 2010 hebben wij de Award mogen ontvangen en behoorden we tot de eerste 24 Lean & Green bedrijven in ons land. Doelstelling is tot deze groep koplopers te blijven behoren en daarom zijn wij blij dat we op de goede richting zitten voor de 3de Star! Ten opzichte van het nul jaar hebben we destijds geen hele grote stappen hoeven te zetten en was de Award een bekroning voor de weg die we geruime tijd geleden waren ingeslagen. Tevens was het een mooi middel om dit uit te kunnen dragen.

In de jaren daarna is dat best veranderd en in 2013 hebben we de 1ste Star ontvangen voor 20,7% CO2 besparing en eind 2017 hebben we de 2de Star mogen ontvangen. Onze drijfveer is natuurlijk het behalen van de gestelde doelen, maar ook blijven innoveren en vernieuwen wat nodig is om doelen te behalen en om te overleven. Als je ons in 2010 had gevraagd dat wij onze trailers op de trein zouden gaan zetten naar Scandinavië en gebruik zouden maken van Shortsea en ook nog eens in 2020 onze eigen container terminal zouden openen in samenwerking met BCTN, dan had ik je misschien wel voor gek verklaard. Dit zijn naast maatregelen ook een motivatie om actief te blijven deelnemen.

Wat ik van de community verwacht?
Dat we, naast samenwerkingen zoeken en ervaringen delen, nog meer de handen ineen slaan en ons samen inzetten om grotere stappen te kunnen maken op het gebied van duurzaamheid. Mooi voorbeeld hiervan is de gezamenlijke oproep aan fabrikanten van Clean Road Transport. Dit omarm ik volledig en hier zullen we onze naam ook aan verbinden.’