DHL mag sinds kort haar tweede Lean & Green Star voeren. Tijdens de bekendmaking van de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2020 werd duidelijk dat DHL Supply Chain hun nummer één positie heeft behouden, een lijst waarin duurzaamheid zeker ook een rol speelt. 

Duurzaamheid is één van de belangrijkste onderwerpen van dit moment en wordt elke dag belangrijker. DHL is wereldwijd actief en is dan ook, door het realiseren van groene logistiek, actief bezig om een bijdrage te doen aan het realiseren van een meer duurzame wereld. Ze stellen hierbij ambitieuze doelen. Met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving en het milieu, draagt de organisatie bij aan het streven naar emissievrije logistiek in 2050.  

DHL neemt Tweede Lean & Green Star in ontvangstEmissieloze voertuigen en milieuvriendelijke warehousing
De wens voor minder uitstoot komt steeds prominenter op de agenda te staan bij hun klanten en collega’s. De deelname aan Lean & Green ondersteunt de organisatie verder in hun inzet naar nog duurzamere logistiek. Ze zijn actief in het overschakelen op emissieloze voertuigen. Daarbij is het optimaliseren van beladingsgraad ook een belangrijk onderdeel in het behalen van hun duurzame doelstellingen. Dit doen zij door bijvoorbeeld gebruik te maken van dubbeldek-trailers of LZV’s 

Daar blijft het echter niet bij, want voor DHL is het bouwen van milieuvriendelijke en energiepositieve logistieke centra ook van belang. Denk aan het gebruik van regenwateropvang voor sanitaire voorzieningen, aardwarmte voor de verwarming en het aanleggen van een zonnedak, groen dak of een combinatie daarvan. 

Het aanpakken van de hele supply chain 
Samenwerking is cruciaal in het verduurzamen van de logistieke sector. DHL is ondersteunt dan ook hun klanten actief in de gehele supply chain. Zo kunnen ze duurzame synergiën binnen de gehele logistieke keten verkennen én toepassen. Ze verwachten dan ook van hun toeleveranciers, zoals externe vervoerders, dat zij dezelfde normen van duurzaamheid nastreven. Samenwerking is ook een groot onderdeel bij het behalen van de tweede Lean & Green Star. 

Een volgende stap voor DHL is het gebruik van truck platooning (het, door middel van techniek, dichter op elkaar laten rijden van wagens) en het inzetten van zelfrijdende trucks. Hun ambitie is om het transportaanbod verder uit te breiden en deze, samen met hun toeleveranciers, actief te verduurzamenWant zowel bij de inzet van voertuigen als in de logistieke centra is de samenwerking tussen bedrijven ontzettend belangrijk. Om dit mogelijk te maken hebben ze een GoGreen strategie uitgewerkt met concrete doelen die hier voor de korte, middellange en lang termijn aan gaan bijdragen 

DHL gaf aan dat ze, door het behalen van hun tweede Lean & Green Star, ze net dat beetje extra energie hebben gekregen om nog verder te gaan en komende jaren nog meer Stars in de wacht te slepen. Gefeliciteerd en wij kijken nu al uit naar de verdere ontwikkelingen. 

Wil je ook direct stappen maken in het verduurzamen van jouw organisatie? Dat begint bij meten! wij organiseren daarom, samen met data-analysetool BigMileFast Lane Sessies. Tijdens deze sessie nemen wij je mee in de uitdagingen die het verduurzamen van de logistiek met zich meebrengt en hoe Lean & Green jou kan helpen deze uitdagingen structureel en efficiënt aan te pakken. Schrijf je in voor een van onze Fast Lane Sessies op onze event pagina.