Dirk van der Lee: Projectmanager Lean & Green

Dirk van der Lee is de nieuwste aanwinst voor het Lean & Green Team, vanaf februari 2019 is hij Projectmanager bij Lean & Green Nederland.

Wat heb jij hiervoor gedaan?

Hiervoor was ik adviseur duurzame mobiliteit en verantwoordelijk voor business development bij Livemobility. Deze startup focust zich op de gedragsverandering die nodig is in de transitie naar duurzame mobiliteit. Ik heb heel wat gesprekken gehad met bedrijven en overheden over hun duurzaamheidsambities. Het realiseren daarvan blijkt nog altijd een uitdaging. In mijn rol heb ik kunnen ondersteunen in het vinden van de ‘win-win-win’ situatie waarin zowel de organisatie, de medewerker als de leefomgeving wint.

Voor ik in het domein van duurzame mobiliteit stapte, heb ik lange tijd als manager gewerkt van verschillende bedrijven in de horeca. Vervolgens heb ik vanuit mijn studie commerciële economie de overstap gemaakt naar online marketing. De rode draad is dat ik graag mensen (verder) help. Ik zoek dan ook altijd naar de oplossing, en liefst een die voor alle partijen geschikt is. Ik kan inderdaad erg enthousiast zijn, zeker als het om verduurzamen gaat.

Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren in je werk, en waarom koos je voor Lean & Green?

Ik ben gepassioneerd over duurzaamheid en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan, zoals duurzame mobiliteit en de energietransitie. Een van de grote uitdagingen van deze generatie is de opwarming van de aarde. Om dit aan te pakken is visie en daadkracht nodig maar ook samenwerking en gedragsverandering. Het is mijn ambitie bedrijven en overheden te ondersteunen bij deze transitie. Bij Connekt en het programma Lean & Green heb ik de mogelijkheid om precies dat te doen. Door mijn omgeving word ik weleens omschreven als een ‘energizer’. Ik kan inderdaad erg enthousiast zijn, zeker als het om verduurzamen gaat. Dit zet ik graag in om nieuwe en bestaande deelnemers enthousiast te maken en te betrekken bij het Lean & Green programma.

Je bent nu Projectmanager Lean & Green, hoe zie jij je rol en wat zijn je ambities?

Lean & Green is een bewezen succesvol programma. Tegelijkertijd is het een programma in transitie om verder te kunnen opschalen. De ambitie is om bestaande deelnemers actief te blijven betrekken en nieuwe deelnemers aan te trekken om samen meer impact te maken: Scaling for Impact!
Mijn rol is dan ook die van activator. Ik ben aanspreekpunt voor alle deelnemers en zal deze ondersteunen in hun stappen binnen het programma. Ik stap nu met open vizier de wereld van logistiek binnen. Deze zal ik mij, met behulp van collega’s en deelnemende bedrijven, snel eigen maken. Gelukkig pak ik makkelijk nieuwe informatie op en leer ik snel. Samen met het team werken we continu aan de ontwikkeling van het programma en organiseren we waardevolle evenementen voor de Lean & Green community.

Wat verwacht jij van Lean & Green?

Het programma draait om de deelnemers. Een goede samenwerking met de deelnemers en ambassadeurs is daarom essentieel. De betrokkenheid van de community is groot, de ambitie is er en het programma staat. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we op de goede weg zijn om de komende jaren echt uit te groeien tot een breed gedragen programma met een enorme impact. Ik ben trots dat ik hieraan kan bijdragen.

Persoonlijk: Dirk is 37 jaar en heeft onlangs samen met zijn verloofde een huis gekocht in Utrecht. Houdt van hardlopen, fietsen en zwemmen en doet wel eens (¼) triatlon mee. Vakanties: naar de sneeuw om te snowboarden, kamperen in Europa of op avontuur elders in de wereld.