EasyView: videotelematica op voertuigen voor schadepreventie en CO2 reductie

Stel je voor dat videotelematica op voertuigen de norm wordt in het transport- en logistieke bedrijfsleven. Bestuurders krijgen meer zicht rondom het voertuig en tegelijkertijd worden ze bewust gemaakt van hun rijgedrag met waardevolle feedback om hun rijgewoontes te verbeteren. Het resultaat? Een aanzienlijke vermindering van schades en CO2-uitstoot.

 

Lager brandstofverbruik

Door het verminderen van onnodig stationair draaien, hard remmen en abrupt accelereren, helpt videotelematica om het brandstofverbruik te optimaliseren. Dit betekent niet alleen besparingen voor bedrijven, maar ook een positieve impact op het milieu. Minder CO2-uitstoot betekent minder luchtvervuiling en een schonere atmosfeer voor ons allemaal.

 

Optimalisering routes

Daarnaast helpt videotelematica bij het optimaliseren van routes en planning. Door inefficiënte routes te vermijden en nauwkeuriger te plannen, verminderen bedrijven onnodige kilometers. Dit resulteert in minder brandstofverbruik en dus in minder CO2-uitstoot tijdens transportactiviteiten.

 

Bevorderen schadevrij rijden

Laten we daarnaast niet vergeten dat videotelematica ook schadevrij rijden bevordert. Hoe langer bestuurders zonder schade rijden, hoe minder reparaties er nodig zijn aan voertuigen. Dit betekent minder materiaal- en energieverbruik, wat op zijn beurt leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

 

Minder kosten, kleinere footprint

Met videotelematica op voertuigen kun je dus niet alleen kosten besparen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Het is een win-win situatie waarbij bedrijven profiteren van efficiënter rijgedrag en het milieu baat heeft bij verminderde CO2-uitstoot. En zo werk je met de EasyView videotelematica oplossing tegelijkertijd aan een duurzaam imago.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze videotelematica-oplossing van EasyView? Tijdens de Lean & Green Summit 2023 gaat Dietger Engel uitgebreid in op de mogelijkheden en presenteert hij voorbeelden uit de praktijk.

 

Meld je aan voor de Lean & Green Summit! Aanmelden kan onderaan deze pagina.

22 NOVEMBER 2023

Ontmoeten we jou in de Schiecentrale te Rotterdam?

Stap 1 van 3

Aanmelden

Naam(Vereist)