26 Sep 2019

Connekt Talk over brandstof: Disruptive Next Generation Fuels

Elektrificering is een feit, maar wat zijn de andere ontwikkelingen op het gebied van brandstof? Op donderdag 26 september 2019 organiseert Connekt weer een Connekt Talk: een interactief event over de alternatieven voor fossiele brandstof en batterijen. Denk en discussieer mee over dit onderwerp.

 

 

 

Programma

Drie deskundigen geven tijdens de Connekt Talk hun visie op de toekomst van onze brandstoffen. Dr. ir. Kees de Gooijer (Directeur van TKI Agri & Food) houdt zich bezig met alternatieve, duurzame (bio)brandstoffen. Hij zal onder andere over ethanol (uit suikerbieten) en solar fuels zijn kennis delen.

Yvonne Schavemaker (Manager e-Refinery bij TU Delft) e-Refinery onderzoekt de elektrochemische conversie van water, lucht en/of biomassa, met behulp van hernieuwbare elektriciteit om chemische verbindingen te produceren. Deze verbindingen kunnen fossiele grondstoffen of brandstoffen vervangen of worden gebruikt als energieopslag op lange termijn.

Marcel Weeda (Manager Innovatie Waterstof voor TKI Nieuw Gas onder de Topsector Energie en Senior Consultant bij “ECN part of TNO”) zal zijn visie delen over de rol en de mogelijkheden van waterstof als energiedrager. Naast een brede kennis van energiesystemen heeft hij de afgelopen vijftien jaar expertise ontwikkeld op het gebied van waterstof in vele nationale, Europese en internationale projecten.

De Connekt Talk duurt van 16.00 tot 17.30 met aansluitend een netwerkborrel.

Aanmelden? Meer weten?

Op deze pagina is alle informatie over de Connekt Talk te vinden, inclusief een aanmeldmogelijkheid.

 

Tijdschema

16.00- 17.30 Connekt talk, met drie sprekers
17.30- 18.30 Netwerkborrel