21 Feb 2024

Kenniscafé ‘Logistieke footprint’

Aanmelden voor dit evenement kan via de website van Greenport Aalsmeer.

De Europese wet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) komt eraan. Deze regelgeving verplicht bedrijven te rapporteren over milieu- en sociale aspecten van bedrijfsactiviteiten, waaronder de CO2-uitstoot. Dit gaat grote gevolgen hebben voor zowel grote als kleine bedrijven, ook in de logistiek en de tuinbouw.

Hoe krijgt u als kweker en transporteur hier mee te maken? Welke verplichtingen komen eraan en hoe gaat u hiermee aan de slag? Tijdens het Kenniscafé ‘Logistieke footprint’ op woensdag 21 februari hoort u er meer over, met concrete voorbeelden uit de transportpraktijk.

U krijgt uitleg over carbon footprinting in de logistiek, en dat gaat verder dan alleen transporteurs. Ook als u bijvoorbeeld als kweker de logistiek uitbesteedt is dit op u van toepassing!  De CSRD -richtlijn lijkt vooral grote bedrijven te raken, maar deze  bedrijven gaan  hun partners óók om informatie vragen. Hierdoor krijgen ook veel kleinere bedrijven te maken met hun footprint. Zij moeten gaan rapporteren aan hun opdrachtgevers wat de CO2-uitstoot per zending is. Het gaat dus om alle bedrijven die voor grote firma’s werken.

Maar hoe begint u?  Hoe begint u met meten? Welke data heeft u nodig?  Welke uitdagingen kunt u tegenkomen als u hiermee aan de slag gaat? We geven uitleg over de systematiek en demonstratie van een dashboard, dat na afloop gratis ter beschikking wordt gesteld zodat u er ook zelf gelijk mee aan de slag kunt gaan.

We sluiten dit Kenniscafé af met een doorkijkje naar de toekomst: welke vervolgstappen kunt u later nog gaan doen. U kunt zich aanmelden tot maandag 12 februari, deelname = gratis. Bij voldoende interesse, wordt er een  vervolgbijeenkomst georganiseerd voor verdere verdieping.

Meld je aan via de website van Greenport Aalsmeer!

  • Locatie: Regio Aalsmeer - exacte locatie volgt na aanmelding
  • Datum: 21 februari 2024
  • Tijd: 15:00 - 17:00
  • Meld je gratis aan via de website van Greenport Aalsmeer