22 Feb 2023

CO2 regelgeving EU – Lean & Green International

Het meten en rapporteren van CO2-emissies wordt de standaard in Europa.

Een groeiend aantal multinationals en andere bedrijven realiseert zich dat CO2-rapportage in de logistiek snel de nieuwe standaard wordt en in de nabije toekomst verplicht zal worden.

Wil je weten hoe je de logistieke operatie voorbereidt op de komende Europese regelgeving op het gebied van CO2-meting en rapportage? Meld je aan voor het webinar.

 

NB. Dit is het verplaatste webinar van 15 februari dat wegens technische problemen niet door kon gaan.

 

Aankomende CSRD regelgeving EU en ISO 14083 standaard

Binnen de recent aangenomen Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in Europa moeten grote bedrijven ook de “Scope 3”-emissies van, en dus ook de CO2-emissies van (uitbesteed) transport rapporteren. Daarbij zal de nieuwe ISO 14083 de methodiek van CO2 meten en alloceren bepalen.

CO2 meten, rapporteren en reduceren is al ruim 14 jaar de kern van Het Lean & Green programma. Het programma kent inmiddels 15 nationale CO2-reductie programma’s in Europa en Canada.

Sinds 2020 is er ook een internationaal erkenningsprogramma opgestart voor multinationals. Daarmee sluiten we aan op een groeiende vraag van bedrijven naar internationale erkenning en aansluiting op de Fit-For-55 plannen en CSRD richtlijnen van de Europese Commissie.

In deze sessie voor huidige en nieuwe (multinationale) Lean & Green deelnemers nemen we je mee in de opzet van het Europese Lean & Green programma en ontdek je welke data je nodig hebt om van start te gaan met meten op Europese/internationale schaal.

Aan de hand van de casus van een deelnemer aan het Internationale programma laten we zien hoe je met historische data de doelstellingen voor de eerste Star bereikt kan worden en leiden tot verbetering in de manier waarop intern naar logistieke data wordt gekeken.

 

NB. Dit webinar was ook een van de break-out sessies op de Lean & Green Summit 2022

Tijdschema

15.00 uur Aanvang webinar
16.00 uur Einde webinar

Webinar over CO2 regelgeving EU

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.