Verschillende leden van Connekt vertelden op het jaarcongres van de Topsector Logisitiek hoe zij off-road zijn gegaan

Lean & Green Off-Road, een actieprogramma binnen de Topsector Logistiek, wil via een regionale aanpak – gericht op verladers en vervoerders – synchromodaal vervoer zowel nationaal als internationaal opschalen. Door meer gebruik te maken van rail en water (Off-Road) creëert het actieprogramma ruimte op de wegen voor een betere doorstroming van het personenverkeer en het binnenlandse wegvervoer, waarmee het aansluit bij de doelstelling van Lean & Green Europe. Het team van Lean & Green Off-Road had voor het jaarcongres van de Topsector Logistiek op 29 maart 2018 haar beste spelers – verladers en vervoerders- opgesteld om de aanwezigen te vertellen op welke wijze zij het afgelopen jaar Off-Road zijn gegaan.

Onder hen: Rick Martens (N+P Recycling), Jelle Korf (CTVrede Steinweg), Roland Verbraak (GVT), Hanno Reeser (H.Essers), Gert-Jan Rombouts (Den Braven), Fred Compeer (Kloosterboer) en Bert de Groot (BCTN). Zij presenteerden hun ‘Off-Road Business cases’, joint corridors naar verschillende delen van Europa, en gaven aan welke ambities zij nog hebben. Duidelijk werd dat zij die ambities niet alleen kunnen realiseren. De oproep tot samenwerking werd veelvuldig gedaan. Het nut en gemak van aansluiten bij Lean & Green Off-Road en haar regionale partners kan daarvoor een eerste stap zijn.

De afzonderlijke Off-Road business cases leest u hier:

Rick Martens (N+P Recycling),

Jelle Korf (CTVrede Steinweg),

Roland Verbraak (GVT),

Fred Compeer (Kloosterboer),

Bert de Groot (BCTN).

Enthousiast geworden door deze verhalen en wilt u ook aansluiten? Lean & Green Off-Road is landelijk actief en heeft reeds in zeven regio’s samenwerkingsovereenkomsten gesloten: in Zeeland via het platform Zeeland Connect, in Brabant, Drenthe, Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland via het platform NewWays, in Limburg treedt LIOF op als facilitator en in Noord-Holland en de rest van Nederland het Off-Road team. Door het landelijke netwerk kunnen alle verladers en vervoerders in Nederland eenvoudig en snel kiezen voor joint-corridor Off-Road ontwikkeling. Vanuit elke regio maken zij gezamenlijk het verschil qua beschikbaarheid, schaalbaarheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van wereldklasse.

Meer informatie:
www.lean-greenoffroad.nl
Jeroen Bolt, programmamanager
bolt@connekt.nl