IPP Pooling eerste bedrijf met Europese 2e Star Award Lean & Green

[Persbericht] IPP Pooling, onderdeel van Faber Group, is de eerste Europese organisatie die een 2-sterren Europese Lean & Green Award ontvangt.

 

2e Star Lean & Green International voor IPP

 

IPP heeft binnen het programma gebruik gemaakt van de optie tot zij-instroom, waarbij de gerealiseerde emissies zijn gebenchmarkt met de vereiste datakwaliteit en reductieprojecten om aan de vereisten voor deze award te voldoen. Lean & Green is het toonaangevende Europese programma voor duurzame logistiek en stimuleert organisaties om hun ecologische footprint te verkleinen door hun logistieke organisatie te optimaliseren en tegelijkertijd zowel kostenbesparingen als efficiëntie te realiseren.

 

Eric Schrover, CEO IPP Pooling: “We zijn verheugd met deze erkenning voor onze operationele teams die hard hebben gewerkt om impact te maken op onze footprintreductie. Binnen IPP en ons moederbedrijf Faber Group hebben we onszelf uitdagende duurzaamheidsdoelen gesteld die gericht zijn op zowel het verkleinen van onze footprint als op partnerschappen – aangezien we onze klanten in hun hele toeleveringsketen willen ondersteunen om duurzamer te worden door onze circulaire pallet pooling oplossingen te gebruiken. Aangezien de logistieke operatie -die we met onze vervoerders en depots uitvoeren om onze pallets te vervoeren, te sorteren en te repareren- het grootste deel van de CO2-footprint uitmaakt, ligt de focus uiteraard in de eerste plaats op het verminderen hiervan, waarvoor Lean & Green het perfecte programma biedt.”

 

Star 2 Lean & Green

Mark Hulland, European Pooling Director van IPP, leidt het Lean & Green-programma voor het verminderen van de foorprint, samen met zijn operationele collega’s in heel Europa: “We beschouwen het verminderen van rijkilometers en het optimaal gebruiken van ladingcapaciteit als kernprincipes van ons bedrijfsmodel – het zit in ons DNA. Door deel te nemen aan Lean & Green kunnen we onze huidige prestaties beter bepalen en onszelf uitdagen hoe we deze kunnen verbeteren. We constateerden inefficiënte transporten en inefficiënte laadpatronen en concentreerden ons op onze collecties door de impact van het verlies van onze pallets af te wegen tegen de milieu-impact van transport. De tweesterren Europese Lean & Green-erkenning is een echte motivator voor ons om meer reductie te bereiken – de volgende stap voor IPP is haalbaarheidsonderzoek voor alternatieve brandstoffen, zowel fysiek als op een financieel duurzame manier.”

Dirk van der Lee, Programmamanager Lean & Green Europe: “Vanaf het begin heeft IPP Pooling zich ingezet om de nodige stappen te zetten om te voldoen aan de eisen van het programma. Meer specifiek hebben ze door de samenwerking met hun logistieke partners enorme vooruitgang kunnen boeken op hun data. Dat IPP het  eerste bedrijf is dat de tweede ster op Europees niveau behaalt, is een geweldige prestatie en welverdiend.”

 

Over IPP Pooling

IPP is een palletpooler – een vitaal onderdeel van veeleisende en snel bewegende toeleveringsketens. IPP beheert een circulair hergebruiksysteem voor hoogwaardige pallets en dozen in heel Europa. IPP is lid van Faber Group, een toonaangevend Europees familiebedrijf in circulaire ladingdragerdiensten.

IPP werkt intensief samen met bekende merken, producenten en retailers en levert de juiste kwantiteit en kwaliteit op de juiste plaats en tijd, waarbij de klant altijd centraal staat. We carry impact. Ga voor meer informatie naar: www.ipp-pooling.com