Jeroen Meijer: Projectmanager Lean & Green

Maak kennis met Jeroen Meijer, projectmanager van Lean & Green

Wat is jouw professionele achtergrond (werk voorheen, studie)?

Mijn interesse in de wereld waarin we leven is altijd al aanwezig geweest. Daardoor heb ik de studie Economische Geografie gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Daarna ben ik gestart bij Buck Consultants International, waar we elke dag werken aan vraagstukken die zowel overheden als bedrijven raken. Goederenvervoer is hier een van de thema’s van. Sinds april 2018 ben ik betrokken geraakt bij het Lean & Green programma, als projectmanager.

 

Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren in je werk, en waarom koos je voor Connekt/ Lean & Green?

Lean & Green is een programma waarmee we de logistieke sector (nog) bewuster en meer toekomstgericht willen laten ondernemen. Door het realiseren van CO2-reductie zorgen we ervoor dat de transportsector bijdraagt aan de klimaatopgave die we met z’n allen hebben. Tegelijkertijd levert een reductie van CO2 automatisch veel meer op voor de deelnemende bedrijven, bijvoorbeeld waardevolle samenwerking en een efficiëntere inzet van middelen.

Samen kijken we naar de mogelijkheden dat het programma biedt aan de deelnemer, maar ook wat de deelnemer kan bieden aan het programma.

Hoe zie jij je rol binnen Lean & Green?

Binnen het programma begeleid ik deelnemers op weg naar hun CO2-doelstelling. Daarnaast zorgen we voor een goede basismeting, zodat we een duidelijk en objectief startpunt hebben. Ook zorgt een meting voor bewustwording bij een onderneming. Samen kijken we naar de mogelijkheden dat het programma biedt aan de deelnemer, maar ook wat de deelnemer kan bieden aan het programma. Verder werk ik achter de schermen aan de ontwikkeling van Lean & Green.

Wat verwacht jij van Lean & Green?

Samen leggen we de lat steeds wat hoger op weg naar de doelstellingen uit het Parijs-akkoord. Het programma faciliteert en stimuleert deelnemers op weg naar zero-emissie en biedt een platform voor zowel verladers als vervoerders. Wij zijn er voor de deelnemers, maar uiteindelijk leveren zij de prestatie om trots op te zijn!