Er zijn veel verschillende vormen van samenwerking die helpen te besparen, zoals een samenwerking in planning, uitwisseling en/of combinatie van ladingen. 

1
Omschrijving

Samenwerking kan voorkomen tussen verladers of vervoerders en kan daarbij variëren van bundelen en afstemmen van de planning tot fuseren. Planningssamenwerking gaat doorgaans over het realiseren van retourstromen, het uitwisselen van lading op routes die voor een andere vervoerder gunstiger zijn en het slim combineren van ladingen.

Via Lean & Green Off-Road werken we met verladers en logistiek dienstverleners als community samen om synchromodale diensten te ontwikkelen. Met de ontwikkeling van corridors creëren we een wereldwijde beschikbaarheid die bijdraagt aan het schaalbaar en duurzaam maken van de mobiliteit. Het bevorderen van samenwerking in de regio en wederzijds vertrouwen tussen toonaangevende verladers en geselecteerde hoogwaardige luchtvaartmaatschappijen creëert een open dialoog en teamwerk voor succesvolle gezamenlijke corridorontwikkeling. De expertpartners van Lean & Green Off-Road zijn: Transport en Logistiek Nederland, Bureau Voorlichting Binnenvaart, Railcargo en KennisDC Logistiek. 

 

2
Besparingspotentieel

Word lid voor een volledig overzicht van de maatregel

Horizontale samenwerking

Lid worden van Lean & Green
3
Implementatie