De MIT-Innovatiemakelaar: blijf innoveren!

Ben je nog opzoek naar innovatiemogelijkheden voor je bedrijf? Een MIT-innovatiemakelaar helpt je hierbij!

 

Kennisdeling is iets wat we bij Lean & Green erg belangrijk vinden. Innoveren doe je immers samen. Via TKI Dinalog werden we op de hoogte gesteld van een MIT-innovatiemakelaar voor MKB-ondernemers. Iets wat voor onze community absoluut interessant kan zijn. Daarom vroegen we Paul Huijbregts (programmamanager TKI Dinalog) naar de nieuwe regeling.

 

Wat doet een MIT-Innovatiemakelaar voor een MKB-ondernemer?

Paul: “Een innovatiemakelaar is een (externe) adviseur die een MKB-bedrijf in de logistieke sector ondersteunt bij vraagstukken die spelen rond bijvoorbeeld de logistieke dienstverlening, technisch inhoudelijke ondersteuning en ICT, fiscaal en financieel etc. Het resultaat van een innovatiemakelaar is bijvoorbeeld een rapportage of adviesrapport, een blauwdruk voor samenwerkingsverbanden, het faciliteren van ICT ondersteuning, een innovatiestrategie, een business concept, opzet voor kennisoverdracht.”

Hoe en waar kun je je innovatievraag indienen?

Paul: “Een aanvraag is in te dienen via het aanvraagformulier op de website van TKI Dinalog via deze link.”

Met welke innovaties kun je met deze subsidie aan de slag?

Paul: “Het gaat om innovaties die voor het betreffende logistieke MKB-bedrijf een vernieuwing of verbetering van zijn producten en/of diensten betekenen. Dit kan dan gaan om bijvoorbeeld innovaties in de logistieke dienstverlening van het bedrijf, innovaties in voorraadbeheer of bijvoorbeeld het wagenpark (bijvoorbeeld vraagstukken m.b.t. elektrificatie), logistiek technische innovaties, ICT en data(-uitwisseling), fiscaal en financiĆ«le innovaties in de logistieke sector etc.”

 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van TKI Dinalog of neem contact op.