Partner samenwerking levert Jan de Lely Eerste Lean & Green Star op

Jan de Lely is expert in internationale, hoogwaardige transporten. Dat zorgt ervoor dat kwaliteit en veiligheid een van hun grootste prioriteiten is. Toch hebben ze de afgelopen tijd grote stappen genomen in het verduurzamen van hun transport. Zodat hun werkwijze niet alleen hoogwaardig en veilig is, maar ook duurzaam. 

Betere datakwaliteit; blijvend voordeel
Het vergde Jan de Lely, vanwege de complexiteit van hun transport, wat extra ondersteuning in het ontsluiten en analyseren van hun eigen transportdata. Met wat ondersteuning vanuit Lean & Green, in combinatie met data analysetool BigMile, is het gelukt om dit goed in kaart te brengen.  

Het succesvol analyseren heeft er dan ook direct toe geleid dat er bepaalde nieuwe datastromen op gang zijn gekomen. Mooi bijkomend voordeel is dat de processen nu zodanig zijn geoptimaliseerd dat toekomstige analyses een stuk makkelijker en beter te maken zijn. Want uit betere datakwaliteit kun je blijvend voordeel halen! 

Jan de Lely ontvangt 1e Lean & Green StarLege kilometers terugbrengen
Het terugbrengen van lege kilometers is altijd een goed idee. Zo heeft Jan de Lely een goed aantal lege retourstromen vanuit verschillende Europese landen middels samenwerking met partners teruggebracht. Door hun duurzame doelstellingen te delen met hun partners en heldere afspraken met ze te maken werken ze nu samen aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Naast het terugbrengen van deze lege kilometers heeft een deel van de retourstroom ook een modal shift gemaakt. Door deze retourstroom op de trein te zetten is er in één sprong al een flinke reductie behaald. Door multimodaal te gaan hebben ze in 1 jaar tijd meer dan 20% reductie behaald. Een reductie waar vaak ongeveer 5 jaar voor nodig is om te behalen. Dat mag op zich al een prachtige prestatie genoemd worden.

Dit in combinatie met maatregelen omtrent het omzetten van hun Euro 5 voertuigen (naar Euro 6) en een training zuinig rijden voor hun chauffeurs heeft ervoor gezorgd dat ze hun Eerste Lean & Green Star met recht mogen voeren. We kijken uit naar de aanvullende duurzame ontwikkelingen die het bedrijf naar aanleiding van hun geoptimaliseerde data-analysemogelijkheden ongetwijfeld zal ondernemen. 

Ook een verduurzamingsslag maken?  
Ben je benieuw welke duurzame maatregelen jouw organisatie verder zal helpen te verduurzamen? Start dan met meten! Want meten is weten en verbeteren. Samen met data-analysetool BigMile organiseren wij kosteloze introductie sessies. Schrijf je in voor een van deze Fast Lane Sessies.