Podcasts CO2-reductie door brandstof efficiency

In mei waren we aanwezig bij het webinar ‘Meters maken met CO2-reductie door brandstof efficiency’ van ING. Alex Matatula (Head of Community bij Lean & Green) sprak samen met experts en ervaringsdeskundigen over de uitkomsten van het onderzoek naar aanleiding van de sector studie die ING in samenwerking met Lean & Green heeft uitgevoerd. Je kunt de verschillende, interessante gesprekken die zijn gevoerd terugluisteren in de podcasts CO2-reductie die ING beschikbaar heeft gesteld.

Podcast 1: Meters maken met CO2 reductie door brandstof efficiency

Webinar brandstof efficiency in samenwerking met INGSector Banker Machiel Bode gaat in gesprek met Michiel Bremmers (Assetmanager Transport en Logistiek bij ING), Rico Luman (Senior Economist Transport, Logistics & Automotive bij ING) en Alex Matatula over het onderzoek naar en de ING sector studie over CO2 reductie door brandstof efficiency. Voor het realiseren van de CO2-doelstellingen gaat in het wegtransport de meeste aandacht uit naar trucks op alternatieve brandstoffen en  met alternatieve aandrijvingen. Brandstof efficiency is echter op korte termijn de meest kansrijke en aantrekkelijke optie voor CO2-reductie.

De podcast over brandstof efficiency kun je beluisteren op Soundcloud of Spotify.

Podcast 2: Techniek en configuratie van een zuinige truck

In deze podcast gaat Sector Banker Machiel Bode gaat in gesprek met Michiel Degen (Operations Manager bij HAVI Nederland), Fernando Kuijpers (Directeur bij Kuypers Neer) en Michiel Bremmers over hoe techniek en configuratie van het materieel kan bijdragen aan de CO2-reductie. Luister naar hoe de sprekers in deze podcast denken over de techniek en configuratie van zuinige trucks.

De podcast over techniek en configuratie van een zuinige truck kun je beluisteren op Soundcloud of Spotify.

Podcast 3: CO2-reducte door zuinig rijgedrag

Tijdens deze podcast spreekt Sector Banker Machiel Bode met Harald Lourens (CFO bij Daily Logistics Group) en Michiel Degen (Operations Manager bij HAVI Nederland) over hoe rijgedrag je brandstof en daarbij behorende uitstoot kan beïnvloeden. Het onderwerp van deze aflevering heeft dus alles te maken met het rijgedrag van chauffeurs.

Deze podcast over zuiniger rijgedrag kun je beluisteren op Soundcloud of Spotify.

Podcast 4: Efficiënter plannen en lege kilometers vermijden

Brandstof efficiency webinar in samenwerking met INGSector Banker Machiel Bode gaat in deze laatste aflevering in gesprek met Henk van der Wal (Eigenaar van Van der Wal Transport) en Harald Lourens (CFO bij Daily Logistics Group) over hoe bewuste planning kan bijdragen aan brandstof besparing en CO2-reductie. In deze aflevering schuift Alex Matatula ook weer aan om hierover mee te praten. Deze aflevering gaat dan ook over de optimalisering van planning en organisatie om zo onder andere lege kilometers te vermijden.

Deze podcast over efficiënter plannen en lege kilometers vermijden kun je beluisteren op Soundcloud of Spotify.

Ga jij de podcasts co2-reductie luisteren?