Regiosessie Waterstof en Mobiliteitsbudget – 21 september 2017

Op 21 september 2017 organiseerde Lean & Green de regiosessie Waterstof en Mobiliteitsbudget, mede dankzij koploper Greenplanet.

Verschillende partijen uit het Personal Mobility programma kwamen bijeen in dit bijzondere tankstation in Pesse. Max Holthausen van Holthausen group deelde zijn kennis over de ontwikkelingen op het gebied van waterstof. In samenwerking met de gemeente Groningen worden er verschillende initiatieven genomen, zoals het gebruik van pendelbussen en veegwagens op waterstof en het gebruik van enkele auto’s. Holthausen is bezig met het uitrollen van verschillende punten in Noord Nederland waar waterstof getankt kan gaan worden. Mooie ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid!

Lianne Rigter en Hans Oosterhoff van Dutch deelden hun ervaringen met mobiliteit binnen hun eigen organisatie en de unieke wijze waarop dit wordt vormgegeven. Dutch biedt een hogere vergoeding voor mobiliteitsvormen die minder uitstoot veroorzaken. Tijdens de sessie vertelden Lianne en Hans welke motieven er aan deze invulling van het mobiliteitsbeleid ten grondslag liggen en wat voor effect dit heeft op hun medewerkers.