Vacature: (Junior) Projectmanager Lean & Green Nederland

Connekt is op zoek naar een (junior) projectmanager voor het Lean & Green programma.  

Connekt is hét onafhankelijke netwerk voor mobiliteit en logistiek dat samen innovatie organiseert voor duurzame bereikbaarheid. Naast de netwerkactiviteiten worden ook verschillende programma’s uitgevoerd voor o.a. het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Topsector Logistiek.  

Lean & Green is een eigen programma van Connekt en is het leidende CO2-reductieprogramma voor de transport- en logistieke sector in Europa met ruim 200 deelnemers in Nederland. Met een klein en gezellig team ondersteunen wij deelnemers aan ons programma op weg naar de klimaatdoelen uit de Europese Green Deal. 

 

| “Wij worden er blij van om bedrijven te helpen met verduurzamen, met het meten van hun behaalde CO2-reductie en het stimuleren van samenwerking met andere bedrijven!” Jij ook? |

 

Wat ga je doen als projectmanager Lean & Green? 

 • Een leuke, betrokken en proactieve collega zijn.  
 • Je onderhoud regelmatig contact met onze deelnemers en monitort de voortgang van de deelnemers binnen het programma.  
 • Je begeleidt de deelnemers op weg naar één van de vijf Lean & Green Stars. Je helpt ze door alle stappen heen en beantwoordt hun vragen. 
 • Je maakt de behaalde CO2-reductie meetbaar en zichtbaar bij bedrijven en helpt deelnemers in hoe ze de juiste data hiervoor verzamelen.  
 • Je helpt deelnemers bij het invullen van hun CO2-reductieplan in de online Mijn-Lean & Green omgeving.  
 • Je assisteert bij het bedenken en organiseren van evenementen van Lean & Green in Nederland. We organiseren zowel online, in Delft als op locaties in het land diverse evenementen om kennis en ervaringen te delen rond het verduurzamen van de logistiek. 
 • Je zoekt contact met bedrijven over mogelijke deelname aan Lean & Green 
 • Je gaat op bezoek bij bedrijven om het Lean & Green programma te presenteren of de Kick-off van hun reductietraject te starten.  

Je past perfect bij ons team als:  

 • Je werkt graag aan een duurzame toekomst. 
  We controleren niet welk soort sokken je aan hebt maar verwachten wel dat je weet wat we met ‘Parijs’ bedoelen.  
 • Je bent leergierig.
  Logistieke kennis is een pré, maar als je snel leert kom je een heel eind! 
 • Je bent communicatief sterk en praat makkelijk. Jij begrijpt hoe je moet communiceren met ondernemers/bedrijven met oog op relatiemanagement en professionaliteit.  
 • Je bent niet vies van gestructureerd werken. Of van datasets, Excel, Powerpoint, CRM-systemen, Microsoft Teams en presentaties geven. 
 • Je vind het leuk om in een klein team te werken.   

De functie (junior) projectmanager Lean & Green 

 • Thuisbasis is het kantoor van Connekt in het centrum van Delft. (deels) Thuiswerken wordt uiteraard gefaciliteerd en soms bezoek je deelnemers op locatie.  
 • We zijn op zoek naar een kandidaat die 32 tot 40 uur per week beschikbaar is.  
 • De functie is in eerste instantie voor een jaar met zicht op een vaste aanstelling.  

Wat is Connekt voor organisatie? 

Als projectmanager van Lean & Green ben je onderdeel van het team van Connekt. Bij Connekt in Delft werk je met ongeveer 30 collega’s in een netwerkorganisatie die bedrijven, overheden en kennisinstellingen verbindt om de mobiliteit in Nederland slimmer, duurzamer en socialer te maken.  

Connekt is een onafhankelijk netwerk voor slimme mobiliteit en duurzame logistiek. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht waar invloedrijke partijen uit de triple helix samenkomen: Connekt verbindt overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Met meer dan 500 partners wereldwijd bedenken en realiseren we tastbare oplossingen die de wereld verbeteren – zowel in economisch opzicht als op het gebied van duurzaamheid. 

Het ledenteam van Connekt creëert waarde voor haar leden. Dat doen ze door verbinding te leggen tussen partijen die elkaar anders niet vinden. We organiseren hiervoor diverse events, masterclasses en summits. Tevens volgen we internationaal de ontwikkelingen op de voet om de kennis van onze leden actueel, relevant en toonaangevend te houden. Onder meer binnen de Topsector Logistiek ondersteunen wij het programmamanagement, de communicatie en de financiën. 

Waarom zou je bij Connekt willen werken? Connekt is meer dan een baan, je werkt mee aan een duurzame wereld, je hebt een hoger doel: “Duurzaamheid in mobiliteit.” Wij “Connekters”, zijn allemaal heel verschillend en snappen dat samenwerken heel belangrijk is. Dit zoeken we ook in onze collega’s en onze leden. 

Lees meer over ons, over Connekt ofTopsector Logistiek.

Solliciteren: 

Mail jouw c.v. en motivatiebrief naar Joost van Deursen 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.