Vacature online redacteur en content manager

Vacature online redacteur en content manager voor het Lean & Green programma van Connekt. 

 

Connekt is hét onafhankelijke netwerk voor mobiliteit en logistiek dat samen innovatie organiseert voor duurzame bereikbaarheid. Naast de netwerkactiviteiten worden ook verschillende programma’s uitgevoerd voor o.a. het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Topsector Logistiek.  

Lean & Green is een eigen programma van Connekt en is het leidende CO2-reductieprogramma voor de transport- en logistieke sector in Europa met ruim 200 deelnemers in Nederland. Met een klein en gezellig team ondersteunen wij deelnemers aan ons programma op weg naar de klimaatdoelen uit de Europese Green Deal.

 

| “Wij worden er blij van om bedrijven te helpen met verduurzamen, met het meten van hun behaalde CO2-reductie en het stimuleren van samenwerking met andere bedrijven! Jij ook? |

 

Wie ben jij? 

Wij zijn op zoek naar een persoon die zichzelf herkent in de volgende zaken: 

 • Enkele jaren ervaring in content gedreven communicatie; 
 • Succesvol in de inzet van diverse digitale kanalen; 
 • Creatief én proactief in opstellen en verzamelen van content. 
 • Verbaal en schriftelijk sterk in zowel de Nederlandse als Engelse taal; 
 • Digital native; Sterk met SEO;  
 • Je bent bekend en begaan met de klimaatdoelstellingen van Parijs en de EU Green Deal.  

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden? 

Wij bieden jou een mooie diverse uitdaging in een gezellig team: 

 • Content management Lean & Green website: plaatsen van relevante content (WordPress); 
 • Content productie/begeleiding in: interviews met bedrijven, schrijven van ‘best practice’ succesverhalen, relevante nieuws items, video’s, verslag/reportages van evenementen, content en coördinatie van maandelijkse digitale nieuwsbrief (MailChimp);  
 • Social media content creatie en management voor Lean & Green (Linkedin, Twitter en YouTube ); 

Met additioneel deze skills (is een pre): 

 • Ontwikkelen van communicatiemiddelen zoals brochures, infographics, filmpjes en banners. 
 • Bijhouden van statistieken en ontwikkelingen op website en onze social media kanalen en coördinatie van strategische communicatie campagnes 
 • Ondersteuning en design bij de doorontwikkeling van de website 
  (gebruiksgemak, klantvriendelijkheid, uitstraling); 
 • Ondersteuning bij de Lean & Green Events; 
 • Opstellen en verspreiden persberichten en onderhouden mediarelaties; 

De functie  

De thuisbasis is het kantoor van Connekt in het centrum van Delft. Thuiswerken wordt gefaciliteerd en soms bezoek je deelnemers op locatie. We zijn op zoek naar een kandidaat die 24 tot 32 uur per week beschikbaar is. De functie is in eerste instantie voor een jaar met zicht op verlenging of vaste aanstelling.  

Lean & Green Summit 2021

Wat is Connekt voor organisatie? 

Als online redacteur en contentmanager van Lean & Green ben je onderdeel van het team van Connekt. Bij Connekt in Delft werk je met ongeveer 30 collega’s in een netwerkorganisatie die bedrijven, overheden en kennisinstellingen verbindt om de mobiliteit in Nederland slimmer, duurzamer en socialer te maken.  

Connekt is een onafhankelijk netwerk voor slimme mobiliteit en duurzame logistiek. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht waar invloedrijke partijen uit de triple helix samenkomen: Connekt verbindt overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Met meer dan 500 partners wereldwijd bedenken en realiseren we tastbare oplossingen die de wereld verbeteren – zowel in economisch opzicht als op het gebied van duurzaamheid. 

Het ledenteam van Connekt creëert waarde voor haar leden. Dat doen ze door verbinding te leggen tussen partijen die elkaar anders niet vinden. We organiseren hiervoor diverse events, masterclasses en summits. Tevens volgen we internationaal de ontwikkelingen op de voet om de kennis van onze leden actueel, relevant en toonaangevend te houden. Onder meer binnen de Topsector Logistiek ondersteunen wij het programmamanagement, de communicatie en de financiën. 

Kijk voor meer informatie op: 

Over ons, www.connekt.nl en www.topsectorlogistiek.nl.

Solliciteren op de vacature online redacteur en contentmanager: 

Mail jouw c.v. en motivatiebrief naar Joost van Deursen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.