Van der Stelt Logistics ontvangt eerste Lean & Green Ster

Op zaterdag 8 februari was Dirk van der Lee namens Lean & Green aanwezig in Giessen bij transportbedrijf Van der Stelt Logistics. Directeur Jaco van der Stelt kreeg namens dit mooie familiebedrijf op deze de eerste Lean & Green Europe Ster uitgereikt.

In het bijzijn van de vele aanwezige medewerkers werd de prestatie kort toegelicht. De maatregelen die Van der Stelt Logistics nam om de 27,7% reductie per vervoerde eenheid te bereiken waren onder andere: 

  • Het implementeren van een rijstijl assistent 
  • Frequenter controleren van de bandenspanning 
  • Een cursus ‘het nieuwe rijden’ voor alle chauffeurs 
  • De inzet van LZV’s of Ecocombi’s 

Eerste Lean & Green Ster voor Van der SteltNa een goede kop koffie onder genot van een heerlijk stuk taart trok iedereen naar buiten. Daar kreeg een van de trailers vervolgens direct een nieuwe sticker geplakt om met vol trots de prestatie zichtbaar te maken voor iedereen. 

Net als veel andere bedrijven merken ze bij Van der Stelt Logistics dat steeds meer klanten en opdrachtgevers vragen naar de CO2-prestatie en/of het duurzaamheidsbeleid.

Deze mooie prestatie smaakte dan ook zeker naar meer. Daarom wilde het bedrijf weer verder met hun deelname aan Lean & Green en gaan we met ze in gesprek over de stappen die ze kunnen nemen naar hun volgende Ster. 

Meedoen met ons CO2-reductie programma?
Wil je ook graag meedoen aan het Lean & Green programma? Neem dan deel aan een van de ‘Fast Lane’ introductiesessies. Elke dinsdag kun je kosteloos meedoen aan deze online sessie om zo meer te weten te komen over Lean & Green en data-analysetool BigMile