Zeus: de eerste deelnemer van Lean & Green in Ierland

In Nederland draait de Lean &Green community op volle toeren. Maar ook buiten onze grenzen wint het gedachtengoed van de duurzame logistiek terrein. Bijvoorbeeld in Ierland waar het verpakkingsbedrijf Zeus in april 2019 toetrad tot de Lean & Green community. De ambities van Zeus? In 2020 willen zij als eerste bedrijf in Ierland een Lean & Green Ster verdienen, door de CO2-uitstoot met 20% te verminderen.

 

Over Zeus
Zeus is een internationaal bedrijf gevestigd in Ierland dat een one-stop-shop biedt voor verpakkingen en hygiëneproducten voor verschillende sectoren. Met een breed scala aan producten en de mogelijkheid om maatwerkoplossingen aan te bieden, streven ze naar optimale prestaties en minimalisering van zowel afval als kosten, voor de klanten maar ook in hun eigen activiteiten. Meer informatie vind je op hun website.

 

Reductie van CO2-uitstoot: opbrengsten en resultaten
Zeus implementeert het milieubeleid in het hele bedrijf, maar werkt daarnaast hard aan duurzaamheidskwesties met speciale aandacht voor de vermindering van CO2-uitstoot in de logistieke activiteiten.
In september 2019 rond Zeus het Lean & Green Plan van Aanpak af. Vervolgens is Zeus begonnen met het verzamelen van data om de CO2-uitstoot van de bedrijfsactiviteiten nauwkeurig in kaart te brengen. Het Lean & Green Plan van Aanpak heeft Zeus geholpen om een duurzaamheidsactieplan op te zetten.

Adrian Lannon, Algemeen Directeur van Zeus, en zijn team hebben de afgelopen jaren hard gewerkt op het gebied van duurzame logistiek. Ze hebben uitstekende resultaten neergezet. Zo heeft Zeus de CO2-uitstoot in 2019 met 16% weten te verlagen vergeleken met 2018. Het streven is om met een CO2-reductie van 20% in 2020 de eerste winnaar
van een Lean & Green Ster in Ierland te worden.

Hoe heeft Zeus dit resultaat bereikt?
Lees meer over de gebruikte methoden en maatregelen op https://lean-green.eu/program/

Met bijzondere dank
Allereerst heten we Zeus van harte welkom in onze internationale Lean & Green community. We kijken er naar uit om hun inspanningen te kunnen belonen met de eerste Ster.
We willen Jan Bakx, Managing Director van Pack Partners International, voor de mogelijkheid om met zijn leden te spreken.
Onze bijzondere dank gaat uit naar Mr Brian O’Sullivan, eigenaar van Zeus. Zonder zijn steun zou dit resultaat nooit haalbaar zijn geweest.
We zijn ervan overtuigd dat meer Ierse bedrijven het voorbeeld van Zeus zullen volgen.

 

Contact
Voor meer informatie over het Lean & Green kun je contact opnemen met Leon.simons@connekt.nl.