Claassen Logistics behaalt tweede Lean & Green Star

In mei heeft Claassen Logistics uit Tilburg de tweede Lean & Green Star verdiend voor een mooie reductie vanaf 2015 uitmondend in een goede CO2 -prestatie in 2019. Door de slimme CO2-analyse in de software van BigMile én het benchmarken tegenover de datapunten van andere deelnemende marktpartijen heeft het bedrijf makkelijker door kunnen stromen naar hun tweede Star.

Claassen Logistics: “De CO2-uitstoot verbeteren begint bij meten” 

Sinds vorig jaar is het voor Award-winnaars van Lean & Green mogelijk om door te stromen naar de Lean & Green Star of zelfs tweede Star op basis van de CO2-prestatie van een recent jaar.  Dat meten belangrijk blijkt voor de verbetering van de CO2-prestatie is ook in dit geval duidelijk geworden. De software van BigMile bracht de verbeterpunten in beeld en Sebastiaan Kolijn, Erwin Brinkman en Jan van de Meerendonk van Claassen Logistics hebben zich vervolgens met succes ingezet om deze mooie erkenning te realiseren. 

Samenwerking en vernieuwing in het wagenpark 

Een van de maatregelen die Claassen Logistics heeft genomen is het vernieuwen van het wagenpark. Het bedrijf heeft haar vloot de afgelopen jaren vernieuwd naar een gemiddelde Euronorm van 5,7. Hun doel is om op 1 januari 2022 alleen nog maar met Euronorm 6 vrachtauto’s te rijden. Een belangrijke bijdrage aan deze mooie CO2-prestatie is ook de samenwerking met collega-vervoerders in binnen- en buitenland. Door middel van goederenuitwisseling voor bepaalde gebieden, waarbij de lading wordt uitgereden door een partner. Zo is de beladingsgraad voor beide partijen hoger, terwijl het aantal lege kilometers daalt. Tot slot heeft Claassen Logistics recent door verdere eigen data-analyses bepaald welke postcodegebieden inefficiënt zijn om zelf te rijden. Deze worden uitbesteed aan andere vervoerders binnen het VTL netwerk. 

De komende jaren zal de samenwerking met partners en binnen het netwerk voor Claassen een belangrijke rol blijven spelen in het verder reduceren van de CO2-uitstoot. Een nieuw planningssysteem, die ze begin 2020 in gebruik hebben genomen, zal hier verder ook aan bijdragen. Een geweldige prestatie voor Claassen Logistics en we kijken er naar uit ze vanuit Lean & Green verder te kunnen inspireren en begeleiden in hun ambities voor de komende jaren. 

Wil jij ook maatregelen nemen om binnen jouw logistieke organisatie CO2 te besparen? Wij helpen je graag verder! Maak via deze link direct een (bel)afspraak met Alex of Dirk.