logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 3e Ster

18 mei 2021

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

30 mei 2018

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

14 mei 2014

Star

LEAN & GREEN Award

30 dec 2008

LEAN & GREEN Deelnemer

09 apr 2014

Over Van der Wal Transport

In 1924 is Van der Wal opgericht door Toon van der Wal. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, Engeland, Polen, Roemenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Rusland. Bij Van der Wal werken circa 425 medewerkers. 

Duurzaam transport 

Van der Wal wil de wereld een beetje mooier achterlaten dan hoe ze haar aantroffen. Daarom zoeken ze altijd de best mogelijke duurzame transportoplossing, voor hun klanten en voor het milieu. Ze rijden met het schoonste materieel en onder de naam Kill Empty Running bedenken ze slimme oplossingen voor minder (half)lege vrachtwagens op de weg.  

Hierdoor hebben ze de 3e Lean & Green Star behaald en zijn ze bezig met het behalen van de 4e. 

Diensten 

Van der Wal is transporteur van goederen over de weg (2PL) en biedt 3PL en 4PL dienstverlening. Het bedrijf is specialist op het gebied van LZV’s, volume combi’s met wissellaadbakken, mega trailers, exceptioneel transport, expeditie en transporten naar Oost-Europa en Centraal Azië.  

De 4PL activiteiten worden sinds 2008 aangeboden onder het merk SmartWay Logistics. Van der Wal en SmartWay Logistics zijn in hetzelfde kantoor gevestigd, zo is er veel interactie en bestaat er een optimale uitwisseling van kennis en vaardigheden. 

Kijk voor meer informatie op www.vanderwal.company 

Lean & Green Award – 2008 

In het voorjaar van 2008 bundelden Van der Wal en verlader Rockwool hun krachten en stelden een gezamenlijke aanpak vast. Een uitzonderlijk staaltje van ketensamenwerking, gericht op een groener ‘Nederland Distributieland’, dat door de jury van Connekt is beloond met een Lean & Green Award.  

3e Lean & Green Star – 2021 

Na in 2014 de eerste en 2018 de 2e Lean & Green Star behaald te hebben voegt Van der Wal de 3e Star in mei 2021 toe aan het rijtje. Na de uitreiking interviewen we Henk van der Wal (Eigenaar) en Marco Verheul (Logistic Engineer) over hoe ze deze prestatie hebben weten te behalen. Je leest het interview hier.