Derde Lean & Green Ster voor Vos Transport te Deventer

Begin deze maand hebben we de derde Star uit mogen reiken aan Vos Transport te Deventer. Een prachtige prestatie, want daarmee zijn zij de eerste Europees opererende transporteur met drie Lean & Green Stars.

Effectieve, duurzame initiatieven bij Vos Transport

Deze unieke prestatie werd gevierd met een feestelijke uitreiking. Vos Transport wist binnen redelijk korte tijd mooie stappen te makenZo mocht het bedrijf in 2013 haar eerste Lean & Green Star ontvangen en heeft het in 2017 hun tweede Ster mogen ontvangen. Nu heeft Vos Transport tussen 2017 en 2019 een reductie van 9,5% CO2 per ton gerealiseerd. Dat was bijna het dubbele van de doelstelling die ze zich gesteld hadden! 

Een andere vervoerwijze en nieuwe wagens 

Deze derde Star hebben ze behaald door verschillende maatregelen te nemen. Zo hebben ze model shift ingezet om de verschillende vervoerscapaciteiten te benutten. Ze zijn onder andere van de weg naar het spoor gegaan voor hun transport richting Scandinavië. Hun deelname aan een innovatieve pilot rondom connected corridors heeft tevens een bijdrage gehad aan hun derde Star. 

Naast het gebruik van de model shift maatregel heeft Vos Transport actie ondernomen wat betreft hun wagens en chauffeurs die ze besturenDoor te investeren in aërodynamische wagens – zonder spiegels maar met camera’s– ervaren de vrachtwagens tijdens het rijden minder weerstand. Ook hebben ze een vaste trainer die hun chauffeurs begeleid in het zuiniger rijden. 

Verder ambities in CO2 besparing 

Daar blijft het niet bij, want de komende jaren staat het bedrijf te popelen om verder te streven naar optimale efficiëntie en minimale uitstoot. Ze hebben plannen om gebruik te maken van alternatieve brandstoffen en willen werken aan een waterstof station. De aanleg van een containerterminal zal ze helpen om per schip goederen te vervoeren. 

Wil jij ook maatregelen nemen om CO2 te besparen? Wij helpen je graag verder! Maak via deze link direct een belafspraak met Alex of Dirk.