Eind april heeft Wesseling Logistics uit Sassenheim de tweede Lean & Green Star verdiend over hun CO2 -prestatie van 2019. Een flinke prestatie, want hiermee is maakt het bedrijf de sprong van Award-fase naar de tweede Lean & Green Star. Hefamiliebedrijf is de eerste deelnemer die deze sprong maakt.

Snel doorstormen door slimme data analyse door Wesseling Logistics
Sinds vorig jaar is het voor Award-winnaars van Lean & Green mogelijk om door te stromen naar de Lean & Green Star of zelfs tweede Star op basis van de CO2-prestatie van een recent jaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door de slimme CO2-analyse in de software van BigMile én door het benchmarken tegenover de datapunten van andere deelnemende marktpartijenSpeciale complimenten aan Wesseling-medewerker Lennart Haasnoot, die namens het bedrijf alle benodigde gegevens heeft verzameld en verwerkt om deze prestatie te behalen. 

Optimalisatie door horizontale samenwerking 
Een belangrijke bijdrage aan deze mooie CO2-prestatie is de samenwerking binnen de netwerken DHB en TeamTrans. Door optimalisatie in de uitwisseling van opdrachten kan de eigen planning veel efficiënter worden ingericht. Dit betekent onder andere een betere beladingsgraad op de rondritten, kortere afstanden en minder lege kilometers. Een mooie manier om uiteindelijk op kosten en CO2-uitstoot te besparen. 

Naast deze belangrijke maatregel is Wesseling ook continue bezig met het vernieuwen van het wagenpark. Ze stemmen het type wagen af op de operatie en combineren dit met onderhoud en uiteraard een actieve chauffeurstrainingen. Ook hebben zij de warehouse faciliteiten de afgelopen jaren verduurzaamd.  

De komende jaren zal de samenwerking binnen het netwerk voor Wesseling een belangrijke rol blijven spelen in het reduceren van de CO2-uitstoot. Een nieuw planningssysteem zal daar verder ook aan bijdragen. Lean & Green feliciteert Wesseling van harte met deze geweldige prestatie en wenst hen veel succes in de ambities voor de komende jaren. 

Wil jij ook maatregelen nemen om CO2 te besparen? Wij helpen je graag verder! Maak via deze link direct een belafspraak met Alex of Dirk.