Eerste Lean & Green Star voor Bakker Logistiek Groep, tweede Star al in het vizier.

Wij mochten begin mei Bakker Logistiek Groep blij maken met hun eerste Lean & Green StarVorig jaar kwamen duurzame doelstellingen bij het bedrijf scherper in beeld en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Ze stevende namelijk zelfs bijna direct af op een tweede Lean & Green Star. 

Duurzaamheid weer hoog in het vaandel bij Bakker Logistiek Groep

Begin mei heeft Bakker Logistiek Groep de 1e Lean & Green Star binnengehaald. Bakker Logistiek is een Lean & Green deelnemer van het eerste uur en al jaren in het bezit van de Award. Met een wisseling van de wacht in de Directie vorig jaar is duurzaamheid hoger op de agenda geplaatst. Een team van medewerkers is aan de slag gegaan om de gevraagde data te analyseren met behulp van BigMile om zo de duurzaamheidsprestatie voor Bakker Logistiek te bepalen.

Sprongen in hun CO2-prestatie 

Het leek het er op dat het bedrijf uit Zeewolde direct de sprong zou maken van Award naar een 2e Star. Hiervoor is bij benchmarking een CO2-prestatie gelijk aan, of beter dan, het tweede Star niveau nodig. Gezien de genomen maatregelen en de plannen voor het komende jaar is de verwachting dat we op korte termijn ook de 2e Star mogen komen uitreiken!

Focus op warehousing en samenwerking 

De belangrijkste maatregelen om de duurzaamheidsprestatie te verbeteren zijn onder andere. verjonging van het wagenpark, uitbreiding inzet LNG voertuigen, de optimalisatie van het intern transport en verduurzaming van de warehousing. Daarnaast werken ze bij Bakker Logistiek ook  horizontaal samen in het European Food Network voor optimalisatie van de planning en beladingsgraad.

De maatregelen richting de 2e Star zijn ook al in gang gezet. Nog meer focus op samenwerken en optimaliseren en een sterke verduurzaming van het energieverbruik van het warehouse door de aanleg van zonnepanelen. zijn voorbeelden hiervan.

De uitreiking op locatie zal in overleg nog plaats gaan vinden. In de tussentijd namens het hele team van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Wil jij ook maatregelen nemen om binnen jouw logistieke organisatie CO2 te besparen? Wij helpen je graag verder! Maak via deze link direct een (bel)afspraak met Alex of Dirk.