28 Jun 2023

CSRD evenement (online of fysiek)

Ben jij op het toekomstig beleid voorbereid?

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Een nieuwe richtlijn vanuit de Europese Unie. Eerder schreven we er al over op onze website. Wat is deze nieuwe richtlijn precies? En hoe pak je dit aan? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen, organiseren we op 28 juni, samen met Factor Delta en Topsector Logistiek hét online CSRD evenement. Start met rapporteren en speel in op je toekomst. Sluit jij (online of fysiek) aan op 28 juni? Inschrijven kan onderaan deze pagina.

Eerder plaatsten we op onze website een artikel over CSRD. In dit artikel spraken we met Jin van den Born (business consultant, ORGX), Emma Kallen (duurzaamheidsadviseur en oprichter Factor Delta), Guido de Wit (Topsector Logistiek) en Leon Simons (Topsector Logistiek).

De conclusie van het kennisartikel was dat alle bedrijven nu moeten beginnen met meten. We leerden dat er komende jaren veel gaat veranderen. Maar ook leerden we dat vrijwel iedereen werkt voor een bedrijf dat CSRD plichtig is, wat iedereen een ‘scope 3’ leverancier maakt. Met als gevolg dat iedereen bevraagd gaat worden. Terwijl vrijwel niemand hiervan op de hoogte is. Ook gingen we verder in op de voordelen van CSRD als aanjager voor verduurzaming. De urgentie, vanwege het klimaatprobleem waar we mee kampen. En dat niet alleen: we keken ook naar de voordelen van rapporteren: voor nu en in de toekomst. Naast de voordelen kwamen ook de uitdagingen aan bod. Waar lopen bedrijven tegen aan? Hoe ver zijn bedrijven met het maken van de rapportages?

Corporate Sustainability Reporting Directive. Het wordt een uitdaging, maar het is ook positief. Bedrijven beginnen te rapporteren, te meten. Er ontstaan kansen, je bespaart geld én de wereld wordt een stuk groener. Maar we moeten het wel samen doen. Samenwerken in de keten is iets waar we bij Lean & Green, Factor Delta en Topsector Logistiek vaak stil bij staan. En daarom helpen we jou graag met dit onderwerp.

Want hoe ga jij hiermee aan de slag? Hoe kun jij je CSRD-rapportage op orde krijgen? Hoe kun jij positief inspelen en investeren in je toekomst? Tijdens het CSRD-evenement op 28 juni leggen we je precies uit wat CSRD inhoudt en hoe jij hiermee aan de slag kunt gaan. Aanmelden kan via het inschrijfformulier onderaan deze website.

Start met rapporteren en speel in op je toekomst. We hopen jou van alle antwoorden te voorzien op 28 juni!

 

Sprekers tijdens het event:

 • Guido de Wit (programmamanager, Topsector Logistiek)
 • Hans Keetman (programmamanager, Modal Shift)
 • Emma Kallen (duurzaamheidsadviseur en oprichter, Factor Delta)
 • Jin van den Born (business consultant, ORGX)

Naast twee presentaties zal er ook een paneldiscussie plaatsvinden waarin een praktijkcase meegenomen wordt. De sprekers in deze paneldiscussie worden nader bepaald.

Enthousiast geworden? Scroll naar beneden en meld je aan!

 

Praktische informatie:

 • Locatie: online + beperkte plekken beschikbaar op locatie; geef in het inschrijfformulier aan of je er in Delft bij wil zijn. 14 juni verdelen we de plekken.
 • Datum: woensdag 28 juni 2023;
 • Tijd: 13:30 – 15:20;
 • Genoeg ruimte en tijd om vragen te stellen.

 

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Na de inschrijving:

 • Ben je automatisch aangemeld;
 • Krijg je een link voor het online event;
 • Heb je een nieuwe stap naar een duurzame toekomst gezet.

CSRD-event - 28 juni

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.