De eerste uitreiking van 2020 is een feit. Internationaal transportbedrijf H.M Verploegen mocht met ruim 20% CO2 reductie tussen 2016 en 2018 de 1e Lean & Green Star in ontvangst nemen.

Behalve de broers Henri en Erwin Verploegen en verschillende MT leden van Internationaal transportbedrijf H.M Verploegen was tijdens de uitreiking op 15 januari ook voormalig stagiaire Lizanne Lamens aanwezig. Met haar bijdrage in het kader van haar afstudeerstage had zij een belangrijk aandeel in het behalen van de Star. Ondanks dat ze inmiddels elders aan een baan is begonnen wilde Lizanne graag bij de uitreiking aanwezig zijn.

De eerste Star van H.M. Verploegen is vooral behaald door intern naar optimalisatie te zoeken. Zo werd het volledige wagenwark in de afgelopen jaren vervangen voor Euro 6 trekkers en ontvingen de chauffeurs trainingen en begeleiding in het kader van het nieuwe rijden. Daarnaast werd er ook kritisch naar de planning gekeken en werd deze mede door samenwerking met hubs in hun belangrijkste werkgebied (Frankrijk) verder geoptimaliseerd. Al met al ruim voldoende om de 20% relatieve CO2-reductie te realiseren.

Henri vertelde tijdens de uitreiking dat Transportbedrijf H.M. Verploegen de smaak te pakken heeft en de komende jaren verdere stappen wil maken. “Dit is geen tijd om af te wachten of weg te kijken. Om mee te blijven doen moet je verder vooruit durven kijken en de juiste keuzes maken voor de lange termijn. Niet voor niets is duurzaamheid nu een belangrijk thema.”

Voor de volgende Star zullen ze de focus moeten leggen op het samenwerken binnen de keten om tot verdere verbetering te komen. De tweede Star zal worden behaald bij een verdere CO2-reductie van 10% binnen een periode van drie jaar. De ambitie is er zeker! Lizanne heeft zelfs aangeboden om op haar vrije zaterdagen hieraan mee te komen helpen.

Namens het hele Lean & Green team, van harte gefeliciteerd Transportbedrijf H.M. Verploegen met jullie welverdiende Star en succes met de volgende stap.

Start vandaag nog met verduurzamen