Lean & Green goed op weg in 2019, klaar voor 2020

De maand december is bij uitstek een maand voor reflectie en vooruitkijken. 2019 is een jaar geweest met vele ontwikkelingen. De markt is flink in beweging, de effecten van de invoering van het Klimaatakkoord worden steeds duidelijker en het collectieve bewustzijn rond de noodzaak van duurzame logistiek groeit. Binnen Lean & Green hebben we in 2019 mooie stappen gemaakt. Hieronder kijken we terug op een succesvol jaar. Onze conclusie: we zijn klaar voor 2020.

Lean & Green is een community van koplopers, gemotiveerde en betrokken mensen met een gezamenlijk doel: 100% samenwerking, 0% emissie. Om ons bereik te vergroten en onze communityleden te verbinden, te informeren en te inspireren organiseren we tal van activiteiten met en voor onze deelnemers. Hieronder zetten we een aantal highlights op een rij.

Binnen onze community hebben we dit jaar:
– met groot plezier 25 nieuwe deelnemers mogen verwelkomen;
– 10 deelnemers begeleid naar de volgende structurele CO2-prestatieverbetering, zij dragen nu een hogere Star-status;
– Mariëlle van Spronsen (Program Manager CSR bij PostNL) verwelkomd in het team van Lean & Green Ambassadeurs;
– Lean & Green uitgerold in Portugal, Polen, Oostenrijk en Hongarije, de dekking binnen Europa is hierdoor verder uitgebreid en versterkt;
– TopDutch Logistics verwelkomd als nieuwe regionale partner binnen Lean & Green Off-Road en;
– 3 nieuwe Joint Corridors gelanceerd en opgeschaald.

Voor het vergroten van ons bereik en het verbinden, informeren en inspireren van onze community-leden, hebben we in 2019:
– een nieuwe website gerealiseerd en zijn we gestart met versturen van een maandelijkse nieuwsbrief;
– in samenwerking met en bij deelnemers op locatie Lean & Green OnSpot Events georganiseerd en de Lean & Green Meet HUB’s geïntroduceerd;
– tijdens de Lean & Green Summit collectief kennis en ervaring gedeeld.

Gevalideerde inzichten
Daarnaast helpen wij onze deelnemers om gevalideerd inzicht in de CO2-prestatie te krijgen. Fact based data zijn onmisbaar om inzichten te krijgen in logistieke operaties en om succesvol te zijn binnen de logistieke sector. De innovatieve oplossingen van BigMile geven je die inzichten. Op de weg, het spoor, het water en in de lucht. We hebben daarom onze samenwerking met BigMile verder versterkt.

Erkenning
Bij het behouden en/of verbeteren van de CO2-prestatie bieden we, aan de hand van het 5 Star Framework, erkenning aan onze deelnemers. Op dit vlak hebben we:
– het mogelijk gemaakt om in te stromen op het actuele duurzaamheidsniveau (1e, 2e Star) middels benchmarking;
– bij deelnemers op locatie Lean & Green Stars uitgedeeld en zo samen met alle betrokken de prestatie gevierd;
– in samenspraak met de RVO hebben we de EED-vrijstelling (Transport & Warehousing) verlengd tot en met 2023.

Bekijk deze video voor een nadere toelichting van o.a. het 5 Star Framework:

Lean & Green Team
Daarnaast hebben we ons team verder versterkt en onze werkwijze geoptimaliseerd, zodat we onze community de rest van dit jaar en de komende jaren optimaal kunnen helpen om de samenwerking te verbeteren en de duurzame impact versneld te vergroten.

In 2020 verder verduurzamen?
Wil je direct een afspraak inplannen om jouw mogelijkheden te bespreken? Klik dan hier.

Wij wensen jullie een veel succes en plezier toe in deze drukke feestmaand en hopen jullie te mogen verwelkomen tijdens een van onze aankomende evenementen.