Rotterdam, 22 november 2023

Lean & Green Nederland SUMMIT 2023

THEMA:

'Loading the future...'

Wat staat ons allemaal te wachten? Niet alleen de energietransitie en klimaatdoelstellingen, maar ook op het gebied van wet- en regelgeving, samenwerkingen, nieuwe én huidige innovaties. Wat betekent dit voor de logistiek? En voor jou?

PLENAIR + KEYNOTE

Na de inloop, het eerste kopje koffie en ontmoetingen starten we het plenaire programma. Samen met de dagvoorzitter kijken we naar de laatste ontwikkelingen bij Lean & Green. Tijdens het plenaire gedeelte staan de partners centraal en gaan we met hen in gesprek over de gekozen onderwerpen die aansluiten bij het thema.

BREAK-OUT SESSIES

In samenwerking met onze partners hebben we een uitgebreid programma van kennissessies kunnen samenstellen. Inspireren en kennisdelen staat centraal tijdens deze break-out sessies van 45 minuten. Wij stimuleren een hoge mate van interactie en hebben onderwerpen gekozen die aansluiten bij het thema.

INNOVATIE PLEIN

Een plein waar genoeg ruimte is om te netwerken en je te laten inspireren door nieuwe innovaties gericht op de toekomst. Het plein biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om kennis te maken met enkele aansprekende en schaalbare innovatieve start- en scale-ups uit het Lean & Green netwerk. Ook zijn er verschillende, extra inloopsessies waar je je niet voor hoeft in te schrijven.

Dit jaar voor het eerst ook een internationale editie van de Summit!

📅 22 NOVEMBER

🌷 Summit Lean & Green NEDERLAND

📍 Schiecentrale, Rotterdam

 

REGISTREREN

📅 27 - 30 November

🌐 SUMMIT Lean & Green INTERNATIONAL

📍Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

 

REGISTREREN

Meer informatie over...

Het programma

De Summit van 22 november start met het plenaire onderdeel. Daarna volgen er maar liefst twaalf break-out sessies. Tijdens de break-out sessies staan verschillende onderwerpen als de komende wet- en regelgeving, laadinfrastructuur, netcongestie, alternatieve brandstoffen, zero emissie zones, en carbon footprinting centraal. Naast de break-out sessies vinden er op het innovatieplein meerdere inloopsessies plaats. Hier hoef je je niet voor in te schrijven. Benieuwd naar het volledige programma en onze partners? Bekijk het programma via de groene button hieronder!

Meer informatie over...

Het innovatieplein

Een evenement zoals de Summit kunnen we alleen in samenwerking met onze partners organiseren. Mede dankzij onze partners hebben we de Summit altijd gratis toegankelijk kunnen maken. Dit blijven we graag doen. We willen dit jaar een Summit te organiseren vol inspirerende verhalen, een blik op de toekomst, en een groot, interactief innovatieplein. Centraal staat uiteraard het overbrengen van kennis, gedachten én netwerken. Benieuwd naar alle organisaties die je kunt vinden op het innovatieplein? Bekijk dit via de groene button hieronder!

Lees meer over...

De Lean & Green International Summit

Naast de Nederlandse Summit, organiseren we sinds dit jaar ook een internationale Summit. Op woensdag 29 november vindt de eerste editie van de Summit voor Lean & Green International plaats. Deze dag wordt een hybride event, bedoelt voor zowel het Nederlandse als het Internationale netwerk van Lean & Green. Je kunt dus zowel online als fysiek deelnemen. De plenaire- en break-outsessies worden uitgezonden, zodat iedereen over de gehele wereld deel kan nemen. Onze internationale gasten zullen op dinsdagdagavond (28 november) al deelnemen aan het sustainable diner. Meer lezen over de internationale Summit? Klik dan op de groene button hieronder!

Lean & Green Summit 2021

FAQ - Summit 2023

 • Overige vragen

  • Wat is Lean & Green?

   Sinds 2008 is Lean & Green ontwikkeld tot het ‘5 Star reductie programma’ en is het inmiddels het toonaangevende CO2-reductieprogramma voor de logistiek in Europa. Door jaarlijkse monitoring van CO2-uitstoot per getransporteerd volume (CO2.eenheid) tonen de leden hun continue verbetering in lijn met de klimaatdoelen van ‘Parijs’ en ‘Europa’. Lean & Green is ontwikkeld door en voor bedrijven binnen de logistieke dienstverlening die verladen of vervoeren. Het programma heeft als doel om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te reduceren. Hoe wij dat aanpakken? Door het activeren van samenwerkingen, het delen van kennis en het inzetten van slimme en effectieve maatregelen.

  • Waarom wordt de Lean & Green Summit georganiseerd?

   Lean & Green organiseert regelmatig webinars, online praktijkcases en fysieke bijeenkomsten in Delft of bij deelnemers. Maar ook is daar een groot jaarlijks evenement bij gekomen: de Summit. Wij geloven dat door kennis te delen en netwerken op te bouwen er innovatieve samenwerkingen kunnen ontstaan. Met als doel de CO2-uitstoot te reduceren. Simpelweg willen we met de Lean & Green Summit samen versnellen door kennis te delen.

  • Wat kan ik tijdens de Summit verwachten?

   De Lean & Green Nederland Summit 2023 biedt plek en gelegenheid voor bijzondere interacties en veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en kennis en ervaring uit te wisselen. In een vol, interactief en inspirerend dagprogramma nemen we bezoekers mee langs innovaties, ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de thema’s energietransitie, wet- en regelgeving, mens, maatschappij en logistiek, steden en ruimte, digitalisering. 

  • Voor wie wordt de Summit georganiseerd?

   Voor bedrijven, overheden, wetenschap, kennisinstellingen en studenten binnen de logistiek of die nauw samenwerken met organisaties en instellingen binnen de logistiek. En ieder ander die geïnteresseerd is in de Lean & Green Summit.

  • Waar vindt de Lean & Green Summit plaats?

   Dit jaar zijn er voor het eerst twee edities van de Summit. Naast de Nederlandse editie op 22 november, vindt er een internationale editie plaats op 29 november. De Lean & Green Nederland Summit, op 22 november, vindt plaats in de Schiecentrale te Rotterdam (Sint-Jobsweg 116, Rotterdam). De Lean & Green International Summit, op 29 november, vindt plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam (Piet Heinkade 179, Amsterdam).

  • Is de Lean & Green Summit gratis toegankelijk?

   Ja, de Summit is gratis toegankelijk. Dit is mogelijk door de verschillende partners van de Summit.

  • Wie komt er naar de Summit?

   De Lean & Green Summit is voor iedereen met een interesse in logistiek. Het programma richt zich met name op overheidsinstellingen, het bedrijfsleven (verladers, transporteurs, logistiek dienstverleners) en kennisinstellingen en brancheorganisaties. Tijdens de Lean & Green Summit ontmoeten zo’n 400 geïnteresseerden elkaar rondom allerlei onderwerpen die nu en in de toekomst van belang zijn voor de logistieke sector. 

  • Hoe blijf ik op de hoogte van de Summit?

   Je kunt je aanmelden. Door je aan te melden ga je ermee akkoord dat we je naam en e-mailadres veilig opslaan en die gegevens gebruiken om nieuws en informatie over de Lean & Green Summit te sturen. We zullen je gegevens niet verkopen of delen met derden. Je kunt ons ook volgen op LinkedIn en via de nieuwsbrief.