Rotterdam, 22 november 2023

Innovatieplein SUMMIT 2023

Over...

Het innovatieplein

Een evenement zoals de Summit kunnen we alleen in samenwerking met onze partners organiseren. We willen dit jaar een Summit te organiseren vol inspirerende verhalen, een blik op de toekomst, en een groot, interactief innovatieplein. Centraal staat uiteraard het overbrengen van kennis, gedachten én netwerken. Benieuwd naar alle organisaties die je kunt vinden op het innovatieplein? Je vindt het op deze pagina.

Standhouder

VARO Energy

VARO is de voorkeurspartner voor klanten in de energietransitie door de duurzame en betrouwbare energieoplossingen te bieden die ze nodig hebben om koolstofarm te worden, met vestigingen in Zwitserland (hoofdkantoor), Duitsland, Nederland, België en Frankrijk, en levert energie met partners in andere landen.

VARO is aanwezig in de gehele waardeketen van (bio)brandstoffen en (bio)gassen: van de inkoop van grondstoffen tot de eigen productie en producten van derden, transport en opslag, distributie en levering aan onze klanten. Voor het wegvervoer beschikt VARO over een volledig portfolio aan energiebronnen. VARO levert allerlei emissievrije en emissiearme energiebronnen. Te noemen: biobrandstoffen HVO100 of een ander mengsel dat tot 90% CO2-emissiereductie oplevert (inclusief verwerking van biotickets, direct en via partners), BioLNG, (in de toekomst) groene waterstof voor zwaar transport gekoppeld aan industriële klanten, E-mobiliteit (ontwikkeling van geïntegreerde laadoplossingen voor bedrijfsvoertuigen: groene energievoorziening, afhandeling van biotickets, laadinfrastructuur en exploitatie (op en buiten depot), energiebeheersysteem inclusief financiële transactiesoftware).

Standhouder

Deynos

Deynos is importeur en distributeur van een aantal Europese fabrikanten van elektronische oplossingen in de Automotive. Hun oplossingen worden gebruikt in bedrijfs-, vracht-, personenwagens en (land) bouwvoertuigen. Als B2B groothandel importeert Deynos een aantal A-merken voor de BeNeLux en leveren deze aan de diverse marktpartijen.

De belangrijkste oplossingen van Deynos zijn:

  • Rijgedrag beïnvloeding systemen zoals Eco2move, snelheidsbegrenzers en cruisecontrol.
  • Chauffeur ondersteunende zicht- en veiligheid oplossingen zoals actieve, intelligente, dode hoek systemen, rondomzicht (360°) systemen en camera integratie in voertuigen.
  • Voertuig antenne oplossingen in de breedste zin des woords.

Op de stand van Deynos maak je als bezoeker kennis met innovatie oplossingen, zoals de Eco2Move en de CON-UAM200 Android camera interface waarmee actief de duurzaamheid van het wagenpark en verkeersveiligheid worden verhoogd en onderhoudskosten worden gereduceerd.

Partner

Rietveld

Rietveld helpt bedrijven en organisaties om efficiënter en veiliger te werken met hun voertuigen, machines en objecten én daarmee de kosten te verlagen. Dit doet Rietveld door duurzame producten en diensten van de hoogste kwaliteit te leveren.

Rietveld helpt bedrijven en organisaties om efficiënter en veiliger te werken met hun voertuigen, machines en objecten én daarmee de kosten te verlagen. Dit doet Rietveld door duurzame producten en diensten van de hoogste kwaliteit te leveren.

Bij een bezoek aan de stand van Rietveld op het innovatieplein vertellen ze alles over dé oplossingen die leiden tot CO2 reductie.

Standhouder

INHOLLAND

Bij Hogeschool Inholland leiden ze zelfstandig denkende professionals op en ontwikkelen ze praktijkgerichte kennis. Zo levert Inholland een betekenisvolle bijdrage aan de inclusieve wereld van morgen, aan een duurzame leefomgeving en een veerkrachtige samenleving. Dit doet Inholland verspreid op diverse locaties over de Randstad en op diverse gebieden: van gezondheid tot economie en van techniek tot onderwijs. Diversiteit is daarbij een kracht en duurzaamheid een must

Op de Lean & Green Summit presenteert Hogeschool Inholland de vernieuwde Aircargogame@airports. In deze game kunnen nu ook Lean & Green sterren worden verdiend mits er duurzaam wordt geopereerd.

De Aircargogame@airports is een innovatieve virtuele simulatie waarin spelers de volledige logistieke keten van luchtvrachtverzending ervaren. De game biedt een waardevolle mogelijkheid om logistieke vaardigheden te testen, te verbeteren en complexe luchtvrachtlogistiek te begrijpen, te verduurzamen en te optimaliseren.

Partner

NAL / NKL

NAL-regio Zuid-West helpt gemeenten en ondernemers van Zuid-Holland en Zeeland met het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Ze maken bijvoorbeeld prognoses voor laadinfrastructuur en plankaarten van openbaar laden, een integrale visie die ingaat in op verschillende vormen van vervoer en laden (van publiek tot privaat) en op de laadtechniek (snel/ langzaam, palen/ pleinen). Daarnaast helpen ze bij het opstellen van het plaatsingsbeleid (wanneer, waar, welke eisen) en het faciliteren van pilots.

Op de stand kun je direct je vragen stellen aan de laadconsulent, verder praten over de beschikbare subsidies en in gesprek gaan met de netbeheerder. Met de vermogenstool van ElaadNL kun je je benodigde vermogen berekenen.

Standhouder

IM Efficiency

IM Efficiency is a technology company dedicated to revolutionizing the transportation industry through the introduction of disruptive and sustainable onboard solar technologies.

Summit attendees can expect to see a demonstration of the SolarOnTop technology and learn about its potential to make fleets more sustainable by reducing CO₂ emissions and fuel consumption while also providing financial benefits.

IM Efficiency is participating in the Lean & Green Summit to showcase the innovative solution: SolarOnTop to the transportation industry, with the aim of achieving our shared vision of zero CO2 emissions. This summit provides a platform for IM Efficiency to collaborate with logistic companies, exchange ideas, and contribute to the collective effort of reducing the environmental impact of transportation.

Standhouder

Factor Delta & ORGX

Factor Delta en ORGX helpen organisaties CSRD in te zetten voor duurzame transformatie. Factor Delta helpt bedrijven met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, ORGX met strategie en innovatie. Op het gebied van CSRD bezit Factor Delta de benodigde inhoudelijke kennis over duurzaamheid, ORGX focust op het proces en faciliteert complexe besluitvorming.

Iedereen met vragen over CSRD, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is welkom voor een gesprek. Factor Delta en ORGX hebben samen met Lean & Green meerdere malen met veel plezier en succes kennissessies over CSRD verzorgd.

Standhouder

Green Caravan

Green Caravan is hét fossielvrije laadbedrijf. Onze missie is om elk elektrisch voertuig fossielvrij te laten rijden. Green Caravan ontwikkelt laadpleinen die 100% fossielvrije stroom leveren. En omdat zij deze stroom zelf ter plekke op het laadplein opwekken, kunnen de laadpleinen ook onafhankelijk van het overbelaste netwerk functioneren. Green Caravan biedt daarmee niet alleen een oplossing voor het laden in gebieden met netcongestie, maar brengen ook de CO2-uitstoot van de geladen stroom sterk omlaag. Gemiddeld is dit 5x lager dan conventioneel laden uit het stroomnet.Daarnaast biedt Green Caravan een app en laadpas die voorspelt en inzichtelijk maakt wat de CO2-uitstoot is van elke laadsessie.

Kom langs en leer meer over de voordelen van fossielvrije en net-onafhankelijke laadpleinen voor bestelauto’s en trucks.

Standhouder

Route 42

Route42, leider op het gebied van de data-gedreven beweging, revolutioneert de transportsector met toegankelijke business intelligentie. Route 42 bevindt zich op het snijvlak van slimme data, kennis en techniek van voertuigen van transportbedrijven, waar de organisatie een wereld van inzichten en kansen biedt. Route 42 maakt dit direct inzichtelijk voor iedere transportondernemer. Verduurzaam door efficiënter inzet van je mensen en materiaal.

Route42 laat je zien hoe je als transporteur je business voorspelbaarder maakt op basis van je eigen data.

Standhouder

Collect + Go

Innovator in e-CMR. Collect + Go helpt ketenpartijen om papierloze logistiek in de praktijk te brengen. Collect + GO werkt samen met Lean & Green binnen het Joint Systems initiatief. Daarin helpt Collect + Go terminals om hun gate in / gate out processen papierloos en veiliger te maken.

Bij een bezoek aan de stand ontvang je als bezoeker een update over de laatste stand van zaken in het digitaliseren van de ketensamenwerking.

Standhouder

NEXTdriver

NEXTdriver ondersteunt chauffeurs op het rijgedrag en bestaat uit een team met meer dan 40 jaar ervaring in rijgedrag en coaching. Het doel van NEXTdriver is om de transportsector veiliger en duurzamer te maken en de chauffeur speelt hierin een cruciale rol. Daarbij ondersteunt de organisatie de benodigde gedragsverandering met data en slimme technologie in een overzichtelijk platform.

NEXTdriver ondersteunt logistieke partijen met het coachen van chauffeurs op het rijgedrag. Bedrijven kunnen dit doen door middel van een toolbox (waarmee ze de coaching compleet in eigen beheer houden) of ze besteden dit geheel uit aan NEXTdriver. NEXTdriver werkt met toonaangevende partners met vele jaren ervaring als coaches om chauffeurs de persoonlijke en structurele ondersteuning te geven die ze verdienen.

Tijdens een bezoek aan de stand van NEXTdriver zie je een productdemo en scoor je een gratis proefperiode van het platform om te zien hoe NEXTdriver tijd, brandstof en geld bespaart met elke groep chauffeurs.

Standhouder

Eco Packaging

Eco Packaging helpt bedrijven te verduurzamen op het gebied van verpakkingsmaterialen. De focus ligt hierbij op hand- en machinewikkelfolie, gemaakt van 100% gerecycled materiaal en voorzien van een milieukeurmerk. Met haar gecertificeerde REFOMA wikkelfolies, kunnen organisaties eenvoudig verduurzamen en tot 2,5 keer meer CO2 besparen, zonder extra kosten of investeringen.

Onder leiding van Bas en Floor Tijssen, hoopt Eco Packaging bedrijven bewust te maken van de duurzame alternatieven op het gebied van verpakken en wikkelen. Naast dat duurzaamheid binnen de organisatie centraal staat, hoopt Eco Packaging andere bedrijven ook te kunnen motiveren en inspireren om milieuvriendelijker te ondernemen.

Bezoekers van de Summit kunnen bij de stand van Eco Packaging meer leren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame wikkelfolie en de CO2 besparing die daarbij komt kijken.

Standhouder

Mobilyze

Mobilyze is een energiepartner voor logistieke dienstverleners. De organisatie kent verschillende bedrijfsactiviteiten: zo geven ze advies van netaansluiting tot stekker op eigen locatie, winnen van Hernieuwbare Brandstofeenheden en data-analyse ontwikkeling laadinfrastructuur. Op het innovatieplein laat Mobilyze een dashboard-omgeving zien waarin de logistiek uitgebreide analyses kan maken over haar laadpleinen.

Standhouder

NXT Mobility

NXT Mobility is hét totaalconcept voor duurzame mobiliteit: met concrete oplossingen en advies helpen wij ondernemers stap voor stap op weg naar emissievrij vervoer. De organisatie is gespecialiseerd in laadoplossingen voor transporteurs van elk formaat in heel Nederland. Daarnaast ontwikkelt NXT Mobility een netwerk van openbare snelladers voor personenauto’s en vrachtwagens en bieden ze  op onze NXT Energy Hubs laag-en-zero emissie brandstoffen en energieproducten, zoals HVO, bio-LNG en waterstof.

Tijdens de Lean & Green Summit presenteert NXT Mobility haar laadoplossingen en adviesdiensten voor transporteurs, waaronder de NXT ChargePost: Een uniek snellaadsysteem dat met behulp van accubuffering snelladen tot 300 kW mogelijk maakt in gebieden met beperkte capaciteit op het stroomnet (netcongestie).

Standhouder

Watts in Store - Smart Energy Solutions

Watts in Store een jong en dynamisch bedrijf met een hart voor duurzaamheid en een flinke dosis ervaring in de solar branche. Watts in Store is een onafhankelijke adviseur en totaalleverancier van slimme energiemanagementsystemen inclusief (snel)laadoplossingen ondersteund door energieopslag.

Watts in Store wil bijdragen aan een duurzame samenleving voor mens en milieu en aan een versnelling van de energietransitie. Met hun uitgebreide kennis van energieopslag, laadinfrastructuur en hun onafhankelijke expertise bieden ze hun opdrachtgevers een optimale en duurzame oplossing voor ieder energievraagstuk.

Bij het bezoeken van de stand tijdens de Lean & Green Summit kun je kennismaken met dé oplossing bij netcongestie.

Standhouder

Hedgehog Applications & Maxem

Maxem combineert het management van laadpunten, zonne-energie, stationaire batterijsystemen en netaansluiting in één online omgeving. Hedgehog Applications bouwt stationaire batterij systemen die zonne-energie opslaan en zorgen dat er (snel)laadinfra kan worden geïnstalleerd op een beperkte netaansluiting. Samen optimaliseren zij het laden van e-trucks en bedrijfsmiddelen met de inzet van slim energiemanagement, laden op de zon en opslag van (duurzame) energie).

Bij een bezoek aan de stand kun je een dosis aan ervaring verwachten op het gebied van energiemanagement en batterijsystemen. Hedgehog Applications en Maxem laten je zien wat er nu al mogelijk is op het gebied van slim energiemanagement bij hun klanten. Benieuwd hoe zij de €/km kunnen verlagen en zorgen voor een opschaling van uw elektrische laadinfra op een beperkte netaansluiting? Neem vooral een bezoekje aan de stand!