Wat zijn de belangrijkste thema’s voor 2023?

Deze vraag is door vele bezoekers van de Lean & Green Summit beantwoord in de enquête na afloop. Met deze vraag en aantal andere vragen samen hebben wij een mooi beeld gekregen van de thema’s en events die jullie graag van ons zien komend jaar. Dat komt goed uit, want met december voor de deur worden de plannen voor 2023 natuurlijk al gesmeed.

Reacties na de Lean & Green Summit

Direct na afloop van de summit hebben wij een korte vragenlijst verstuurd die door bijna de helft van de 325 bezoekers is ingevuld. Uit de vele reacties kwam naar voren dat de Summit zowel qua vorm als inhoud erg goed is bevallen en dan ook gemiddeld een dikke 8+ krijgt van de bezoekers. Wat een mooi compliment, DANK!

Leuk feitje: Van de bezoekers was ongeveer 1/3 logistiek dienstverlener en 1/4 verlader. Goed om te zien dat al onze doelgroepen goed vertegenwoordigd waren.

 

Thema’s voor 2023

Uit een lijst met thema’s waar uit kon worden gekozen kwam een duidelijke top 5 naar voren.

  1. Aankomende wet- regelgeving
  2. Ketensamenwerking
  3. Praktijkcases van Lean & Green deelnemers
  4. Elektrificatie
  5. Waterstof

Voor het team van Lean & Green is dit een hele mooie lijst om de artikelen, events, kennissessies en webinars mee vorm te gaan geven. Met de aankomende wet- en regelgeving gaan wij al aan de slag tijdens een webinar op 15 februari. Samen met Vattenfall zullen we het thema elektrificatie verder oppakken in verschillende events komend jaar. Ketensamenwerking en praktijkcases zullen we zoveel mogelijk proberen te combineren in de best-practice events. Dat waterstof ook veel interesse kent is ons niet ontgaan en ook hierover zijn we al nieuwe events aan het voorbereiden.

Interessant gegeven: Op de vraag “Kies een onderwerp als je er één mag kiezen” kwam toch ketensamenwerking het meest naar voren.

 

Welk soort event heeft de voorkeur?

Sinds de covid-periode is het webinar niet meer weg te denken. Tegelijkertijd merken we ook een hernieuwde waardering voor fysieke events. Beide vormen hebben hun voor en nadelen en zullen we dan ook inzetten afhankelijk van de inhoud of het thema.

In antwoord op de vraag wat jullie voorkeur heeft kwam met 86% duidelijk naar voren dat fysieke events de voorkeur hebben. Echter in het ontvangen van kennis en informatie over de belangrijkste thema’s en events wordt gekozen voor online artikelen of nieuwsbrief. Mocht je de nieuwsbrief nog niet ontvangen schrijf je dan hier in.

 

Samenwerken

Tot slot was het mooi om in de reacties op een van de laatste vragen te lezen dat vrijwel iedereen graag meer van elkaar wil leren, meer wil samen werken en/of discussiëren. Precies dit is de kern van wat wij als Lean & Green met onze events beogen te realiseren.

Heb jij op een van bovengenoemde thema’s een mooie casus, voorbeeld of verhaal te vertellen? Laat het ons dan vooral weten zodat we samen de kennis en events voor komend jaar verder kunnen inkleuren.

“Samen versnellen is kennis delen!”